Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
29.09.2018 10:05

Jedenásty ročník Zejdeme sa na hambálku prinesie obnovenú premiéru


Ilustračný výrez plagátu - pozvánky


Malacky budú opäť žiť divadlom! V dňoch 29. septembra až 6. októbra 2018 sa premenia na divadelné mestečko. Program jedenásteho ročníka divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku bude pestrý. Tešiť sa môžete na dvanásť ochotníckych a profesionálnych divadelných súborov zo Slovenska i Čiech.


Na doskách, ktoré znamenajú svet, sa vystriedajú známe tváre ako napr. Branislav Deák, Juraj Loj, Martin Mňahončák, Michal Režný, Ivana Kubačková, Barbora Seidlová a Jakub Nvota.

O slávnostné otvorenie festivalu sa opäť postará domáce Divadlo na hambálku. Tentoraz však trochu nostalgicky, pretože sa predstaví s obnovenou premiérou svojej staršej inscenácie z pera Williama Shakespeara – Sen noci svätojánskej. V tejto komédii si prídu na svoje nielen všetci milovníci zábavy, ale hra prinesie aj krásny estetický zážitok vďaka kostýmom a scénografii od Libušky Čtverákovej.

Pestrú paletu divadelných zážitkov doplní už tradične Túlavé divadlo s Jakubom Nvotom a Kamilom Žiškom a takisto divadlo Kumšt Production s naozaj skvelým obsadením Deák – Loj – Mňahončák – Žiaranová. K nováčikom na festivale patrí Divadlo Commedia Poprad a Divadlo Maléhry z Brna s Barborou Seidlovou. V predstavení Pľúca sa zase môžete tešiť na Malačana Michala Režného, ktorý v minulosti pôsobil v Divadle na hambálku a aktuálne ho môžete vidieť napríklad aj v seriáli Ministri.

O organizované predstavenia pre školy sa postará Nové divadlo z Nitry a Bratislavské bábkové divadlo. A nezabudli sme ani na najmenších – Divadlo Piki otvorí rozprávkovú divadelnú sezónu a FéderTheáter sa predstaví s novou rozprávkou, ktorá je určená pre najmenšie detičky – batoľatá. Predstavenie pre seniorov v podaní Alžbetínskeho naivného divadla, v ktorom sa predstavia amatéri – dôchodcovia, bude dôkazom, že láska k divadlu nemá žiadne vekové hranice.

Na divadelnom festivale nebude chýbať ani bohatý sprievodný program – výstava z dielne Divadelného ústavu Bratislava – Fenomén Bednárik, hambálkovská tancovačka so skupinou Wooders alebo Chillout by Štúdio mladých DNH, ktorého hosťom bude Branislav Deák a Tobias Král. Hambáljarmok, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou festivalu, sa bude konať pri Kultúrním domečku na terase a prinesie kus divadelného kumštu – rozprávky pre deti, choduliarov, tvorivé dielne, ale aj muzičku v podaní Funny Fellows, Zajaček trio či bubnovej show Tambores. Samozrejme nebude chýbať ani hambálkovská vtipná kaša.

Predstavenia sa budú odohrávať, rovnako ako v minulých ročníkoch, na dvoch miestach – v Kultúrním domečku a Spoločenskom dome MCK v Malackách.

Vstupenky na jednotlivé predstavenia 11. ročníka festivalu Zejdeme sa na hambálku si môžete zakúpiť v pokladni kina vždy hodinu pred akýmkoľvek filmovým či divadelným predstavením alebo elektronicky cez stránku www.mckmalacky.sk.

Viac informácií o programe festivalu nájdete na www.divadlonahambalku.sk.

Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Bratislavský samosprávny kraj a mesto Malacky.

Autor: (MCK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.10.2019
Zešli sme sa na hambálku
Divadelný festival Zejdeme sa na hambálku napísal na prelome septembra a októbra svoju 12. kapitolu.
viac
06.06.2020
7. ročník Káčera na bicykli bude špeciálny
Na prelome júna a júla sa správca Nadácie TA3 Peter Káčer opäť vyberie na svojom špeciálne upravenom bicykli po Slovensku, aby pomáhal a motivoval k pomoci aj iných.
viac
28.05.2021
Od 1. júna štartuje fotografická súťaž Do práce na bicykli
Fotografická súťaž je súčasťou celonárodnej kampane Do práce na bicykli. Organizátori sa aj v roku 2021 rozhodli, že súťažná časť kampane sa uskutoční od 1. do 30. júna.
viac
06.09.2022
Na festivale Zejdeme sa na hambálku sa stretnú profesionáli i ochotníci
Na nádvorí malackého kaštieľa sa od 17. do 23. septembra uskutoční 14. ročník divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku. Stretnú sa na ňom ochotnícke i profesionálne súbory.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %