Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
18.10.2018 03:05

Jeseň plná farebných podujatí


Ilustračný výrez plagátu.


Oktoberfest Wywar, Hubertova jazda, Šikovné ruky slovenských ludzí, Bratislavské jazzové dni, Synthfest Slovakia, Deň otvorených ateliérov, Prvý Španielsky týždeň, atď, atď.


K tomu aj Koncert bratislavského chlapčenského zboru, Turošina v Abelande, Jesenný piknik, Atrios Dračí kros, Po stopách horských ľudí. Užite si ďalší víkend v bratislavskom regióne.

„Bratislava, Malé Karpaty, Záhorie a Podunajsko sú oblasti nášho regiónu, ktoré môžete tento víkend navštíviť a zúčastniť sa tak skvelých podujatí. Znova nás čaká množstvo zaujímavých podujatí, na ktorých sa zabavíte,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Pri príležitosti Európskeho dňa darcovstva orgánov sa zajtra o 19:30 koná koncert bratislavského chlapčenského zboru. Koncert sa uskutoční v príjemnej atmosfére katedrály sv. Martina.

Až do nedele trvá v centre Bratislavy Španielsky týždeň. Každý deň môžete zažiť španielske umenie, hudbu, predstavenia, gastronómiu a workshopy, ktorými spoznáte kúsok zo španielskej kultúry.

Bratislavské jazzové dni už po 44. krát potešia skvelou hudbou a interpretmi. Od piatka do nedele v Inchebe vystúpia hudobníci ako Jamison Ross, Kennedy Administration, Stefano Bollani, či Peter Lipa Band.

Na letisku v Holíči sa v piatok a v sobotu koná Oktoberfest Wywar. Ochutnať môžete skvelé pivá a pritom sa zabaviť popri dobrej hudbe.

Všetci milovníci koní sú pozvaní na tradičnú Hubertovu jazdu, ktorá sa koná v sobotu v obci Kopčany, v Cisárskom a kráľovskom žrebčíne. Príďte sa pozrieť na lov líšky, či slávnostný súd.

Prvý celovečerný festival producentov slovenskej elektronickej syntezátorovej hudby sa uskutoční v sobotu v Ateliéri Babylon. Vypočujte si 29 slovenských hudobných kapiel a ich tvorbu od 80. rokov až po súčasnosť.

Tvorbu našich výtvarníkov z regiónu si môžete pozrieť vďaka podujatiu Deň otvorených ateliérov. Nazrieť do ich výtvarných dielní je možné v sobotu v mestách a obciach regiónu a to v Modre, Pezinku, Limbachu, Stupave, Bratislave, Častej, v Šenkviciach, vo Vinosadoch, vo Viničnom, v Budmericiach a vo Svätom Jure.

Aj túto sobotu sa spolu s rodinou môžete vybrať do Gazdovkej dediny Abeland. Deti sa od rána budú môcť zahrať, vyskúšať novú lanovku, moržovať kukuricu či kŕmiť zvieratká. Navarené budú domáce dobroty a teplý čaj.

V sobotu a v nedeľu sa na Tyršovom nábreží koná Jesenný piknik. Ochutnať budete môcť výborné jedlá, ochutnať víno a pivo a to pri dobrej hudbe s Vašimi priateľmi.

Šikovné ruky slovenských ludzí je podujatie, na ktorom nájdete šikovných slovenských výrobcov, kvalitné produkty, či dobroty pre malých i veľkých. Príďte v sobotu a v nedeľu do Malaciek nakúpiť krásne a inšpiratívne veci.

Športoví nadšenci sa môžu pripraviť na nedeľu, kedy budú môcť zdolať Dračí kros. Na výber budú trate pre dospelých i deti a okrem behu sa budú môcť tešiť aj na chutné jedlo a zábavné aktivity.

Vyberte sa na vychádzku do krásnej prírody a popri tom zistite kto boli Huncokári čím sa živili. V nedeľu v Modre – Zochova chata sa bude konať prehliadka Po stopách horských ľudí, čím budete mať možnosť dozvedieť sa niečo viac našom regióne.

Viac podujatí nájdete na stránke www.gob.sk

Autor: (ts-BRT-Mgr. Petra Kotúčková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.10.2018
Participatívne rozpočty súčasťou Týždňa otvoreného vládnutia v Bratislave
Trenčianska župa je prvou samosprávou, ktorá sa rozhodla podporiť aktívne občianstvo a participáciu mladých ľudí na svojich školách formou dotačnej schémy.
viac
06.03.2019
Týždeň otvoreného vládnutia 2019: Sme pripravení navzájom spolupracovať?
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti organizuje v dňoch 11. – 15. marca 2019 v poradí štvrtý ročník informačného podujatia Týždeň otvoreného vládnutia 2019.
viac
10.08.2022
Špeciálny zážitkový vlak prejde počas troch dní vyše 600 kilometrov
Tri dni a dve noci bude trvať jazda historickým zážitkovým vlakom, ktorý začiatkom septembra vyrazí z Banskej Bystrice naprieč stredným Slovenskom. Špeciálny vlak s názvom Expres Za horami, za dolami ponúkne cestujúcim i viaceré sprievodné aktivity.
viac
31.08.2023
Svätý Anton: Dni sv. Huberta stavajú na tradícii, ale prinesú aj novinky
V duchu odkazu legendy o sv. Hubertovi, ktorá hovorí o tom, že zver sa má nielen loviť, ale najmä chrániť a pochopiť jej význam v prírode, sa ponesie nadchádzajúci 31. ročník celoslovenských poľovníckych slávností Dni sv. Huberta. Podujatie sa uskutoční v sobotu a nedeľu (2. - 3. 9.) v areáli Múzea
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %