Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
06.05.2019 08:35

„Jilemák“ tentokrát so slávnostným nádychom, škola oslavuje 135. výročie vzniku


Zablahoželať škole i podporiť žiakov pri praktickej časti skúšky dospelosti prišiel osobne aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška.


Praktické maturity študentov Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja preniesli návštevníkov hneď do niekoľkých historických období. Nechýbala ani módna prehliadka či pre niektorých nostalgická spartakiáda.


V piatok 3. mája 2019 sa budova i areál Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Trenčíne vydal na potulky časom. Práve tie boli aj témou praktickej zložky maturitnej skúšky odborov hotelová akadémia a kozmetik. V rámci programu sa návštevníci tohto výnimočného dňa mohli preniesť časom späť do socializmu, do obdobia 1. Československej republiky či 18. storočia. Atmosféra maturít bola navyše obohatená aj oslavným nádychom, „Jilemák“ v tomto roku oslavuje 135. výročie založenia školy.

Zablahoželať škole i podporiť žiakov pri praktickej časti skúšky dospelosti prišiel osobne aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. „Som nesmierne hrdý na všetkých šikovných mladých ľudí, ktorí sa spolupodieľali na organizácii tohto atraktívneho gastronomického podujatia i tých, ktorí popri ňom skladajú jednu z najdôležitejších skúšok svojho života. Zároveň by som rád vyjadril vďaku pani riaditeľke za to, akým spôsobom vedie študentov i celú školu. Pripájam sa tiež ku gratulantom a trenčianskemu „Jilemáku“ prajem veľa ďalších úspešných rokov,“ povedal trenčiansky župan

Návštevníci mohli okrem gastronomických sekcií vidieť módnu prehliadku, ktorá reflektovala pohyb módnych trendov od 19. storočia až do súčasnosti, ukážku spartakiády či hudobné vystúpenie.

Všetkým študentom prajeme pri skladaní maturitnej skúšky veľa šťastia a Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Trenčíne minimálne ďalších 135 rokov existencie.

Autor: (ts-tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.11.2018
Na SOŠ obchodu a služieb študujú medailoví cukrári, kuchári i make-up artisti
Študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb (SOŠ OaS) v Púchove v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja v praxi naplno preukázali svoje vedomosti, za ktoré vďačia štúdiu na škole i osobnej príprave zo strany školských pedagógov. Domov si doniesli mnohé cenné trofeje.
viac
23.11.2018
Dubnická priemyslovka oslavuje sedemdesiatku
Stredná priemyselná škola v Dubnici nad Váhom v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja oslávi okrúhle 70. výročie svojho založenia. Vychovala hokejistu Mária Bližňáka i súčasného župana Jaroslava Bašku.
viac
11.10.2019
Stredná odborná škola Pruské oslávila 70. výročie svojho založenia
Stredná odborná škola Pruské v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja vo štvrtok 10. októbra 2019 zorganizovala v obecnom kultúrnom dome oslavu 70. výročia svojho založenia spojenú s oceňovaním.
viac
27.08.2022
Zariadenie pre seniorov Dubina oslávilo 35. výročie svojho vzniku
V stredu 24. augusta zamestnanci a obyvatelia Zariadenia pre seniorov Dubina v Dubnici nad Váhom spoločne s vedením mesta oslávili 35. výročie jeho vzniku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %