Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
09.11.2017 01:35

Kampane Do školy na bicykli sa zúčastnilo rekordných 31 000 žiakov


Ilustračná snímka.


Dôkazom rastúceho záujmu o dochádzanie do školy alebo do práce na bicykli je tretí ročník národnej kampane Do školy na bicykli, ktorý priniesol rekordnú účasť.


Do akcie sa v júni zapojilo takmer 31 000 žiakov a 161 základných škôl. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby SR Karolína Ducká.       

"Rád by som vyzdvihol najmä zvýšený záujem škôl a učiteľov o kampaň Do školy na bicykli a ocenil ich spoluprácu a nadšenie pre túto vec. Verím, že pritiahneme deti k zdravému životnému štýlu a v neposlednom rade zvýšime kvalitu dopravnej výchovy. Do budúcnosti plánujeme spojiť aktivity tejto kampane s informáciami o zdravotných benefitoch cyklistiky a kurzami dopravnej výchovy," povedal v tejto súvislosti minister dopravy Árpád Érsek.       

Podľa Duckej súťažili žiaci v dvoch kategóriách. Prvou bola miera zapojenia žiakov, ktorú vyjadroval celkový počet jázd žiakov. V tejto kategórii bola víťazom škola v Borskom Mikuláši (okres Senica), nasledovala škola vo Veľkom Šariši (okres Prešov) a Beluši (okres Púchov).

Druhou kategóriou bola aktivita podporujúca hlavnú myšlienku kampane - bezpečné dochádzanie žiakov do školy na bicykli. Úspech v tejto aktivite závisel od počtu "lajkov" pri fotografii na facebookovej stránke súťaže. Najatraktívnejšiu kampaň pripravili žiaci v obci Mútne (okres Námestovo), nasledovaní kamarátmi zo škôl v obciach Udavské (okres Humenné) a Kluknava (okres Gelnica).       

Úspešným súťažiacim zástupcovia rezortu dopravy odovzdali stojany na bicykle, šatky s logom kampane a reflexné prvky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2017
V jedálničku našich detí by mali pribudnúť ryby a strukoviny
Myslí si to olympijský víťaz v chôdzi Matej Tóth, ktorý sa stal tvárou projektu o zdravom životnom štýle "Hravo ži zdravo". Už po šiestykrát mapoval životný štýl piatakov základných škôl po celom Slovensku. Najúspešnejších účastníkov čakal Matej Tóth vo Vysokých Tatrách s tréningovým prekvapením.
viac
22.09.2020
Kampaň Do školy na bicykli
Včerajším dňom začala dvojtýždňová kampaň, ktorej cieľom je motivovať deti a ich rodičov, aby vyskúšali ísť do školy inak, ako autom či iným motorovým dopravným prostriedkom. Kampaň organizuje Cyklokoalícia pod záštitou ministra dopravy a výstavby SR.
viac
30.10.2020
Do kampane Do školy na bicykli sa zapojilo 238 škôl z celého Slovenska
V poradí šiesty ročník kampane Do školy na bicykli priniesol aj napriek pandemickej situácii rekordnú účasť škôl. Do kampane sa zapojilo 238 materských, základných či stredných škôl z celého Slovenska.
viac
17.10.2022
Žiaci budú jazdiť do školy na bicykli, v pondelok sa začína 8. ročník kampane
V pondelok (17. 10.) sa spúšťa ôsmy ročník kampane Do školy na bicykli. Cieľom je zlepšovať podmienky pre bezpečné a komfortné dochádzanie do škôl po celom Slovensku pešo alebo na bicykli.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %