Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
02.10.2019 08:05

Karanténna stanica v Malackách potrebuje pomoc


Ilustračná snímka (ks)


Situácia v karanténnej stanici v Malackách je už viac ako mesiac kritická. Preplnené koterce, ako dôsledok dlhodobého prekračovania kapacít, znamenajú zhoršené podmienky a diskonfort pre psíkov aj ošetrovateľov.


Pre zvýšený počet odchytov pracovníci útulku dočasne umiestňujú psíky do klietok spoločne, čo vedie k častým konfliktom.

Karanténna stanica prosí o pomoc ľudí, ktorí by vedeli pomôcť s takzvanou dočasnou opaterou, tzn. osvojením si psíka, kým sa nenájde nový alebo pôvodný majiteľ. Odbremenením stanice pomôžete a uvoľníte miesto pre nových zatúlancov.

V prípade, že si nemôžete psíka osvojiť, karanténna stanica taktiež hľadá výpomoc pri kŕmení, venčení a bežnej starostlivosti. Pracovný pomer na dohodou, v rozhraní asi 10 hodín týždenne, je vhodný pre všetkých plnoletých milovníkov zvierat.

Pomoc môžete realizovať priamo v karanténnej stanici, po dohode na emailovej adrese ksmalacky@gmail.com.

 

Autor: -lw-


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.05.2018
Mesto získalo eurofondy na nové parkovisko pri železničnej stanici
Pri železničnej stanici v Malackách vznikne záchytné parkovisko s kapacitou 89 miest. Mesto uspelo so žiadosťou o eurofondy na jeho výstavbu v rámci Integrovaného regionálneho operačného systému (IROP).
viac
30.12.2020
V BSK zvýšia počet miest v škôlkach, pribudne i cyklistická infraštruktúra
V Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) sa zvýši kapacita predškolských zariadení, v Bernolákove pribudne 94 a v Stupave 92 nových miest pre deti v škôlke.
viac
31.12.2020
Mesto vybudovalo karanténnu stanicu pre psov a mačky
Mesto Bánovce nad Bebravou vybudovalo areál pre odchytených túlavých alebo nechcených psov a mačky. Nová karanténna stanica sa nachádza pri priemyselnom parku Horné Naštice. Informovala o tom bánovská samospráva.
viac
11.11.2023
MV SR prevádzkuje unikátnu chovnú stanicu policajných psov v strednej Európe
Služobné zásahové psy pri policajných a hasičských akciách, tiež v teréne s horskými záchranármi sú nenahraditeľnou súčasťou mnohých pátracích i bezpečnostných akcií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %