Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
14.03.2017 02:34

Karpatská nadácia rozdelila z Nadačného fondu Getrag takmer 40 000 eur


Logo nadácie.


Druhý ročník grantových programov Getrag pre ľudí a Getrag pre región, ktorý administruje košická Karpatská nadácia (KN) a je financovaný z asignácie dane z príjmu spoločnosti Getrag Ford Transmissions (GFT) Slovakia, prerozdelil 36 600 eur.


Podporil spolu 14 nápadov, ako vylepšiť a skvalitniť život v regióne východného Slovenska. Informovala o tom PR manažérka KN Barbara Kollárová.      

Program Getrag pre ľudí tento rok podporí tri obce a dve občianske združenia. Getrag pre región prinesie deviatim organizáciám a obciam príležitosť naplniť ich potreby a kreatívne nápady v oblasti športového vyžitia a pohybu, rozvoja tvorivosti, aktívneho trávenia voľného času v prírode a jej dôkladného spoznávania, ale aj neformálneho vzdelávania a mobilizácie mladých ľudí a odchovancov detských domovov z prešovského Domova na pol ceste.      

"Sme radi, že podpora regiónu a zamestnanecké programy sa stávajú štandardom zodpovedne podnikajúcich firiem na východnom Slovensku. Žijeme tu a je ešte veľa miestnych problémov, ktoré nás tlačia. Spoločným úsilím však vieme hľadať a nachádzať cesty ich riešenia," hovorí riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel.       

"Veľmi radi vidíme iniciatívy, pri ktorých angažovaní ľudia - snáď ich môžeme nazvať aj nadšencami - vytvárajú hodnoty, ktoré slúžia iným. Vďaka nim, ich nápadom a aktivite sa rozvíja komunita, spoločnosť aj jednotlivci. Vybrať spomedzi množstva kvalitných projektov robilo úlohu hodnotiteľov projektov neľahkou, veríme, že sme uprednostnili tie najprínosnejšie. Ďakujeme za to, že o necelý rok uvidíme výstupy zrealizovaných myšlienok, ktoré budú slúžiť komunitám, ľuďom," doplnil manažér ľudských zdrojov GFT Peter Štefanko.      

Nadačný fond v dvoch doterajších ročníkoch rozdelil spolu 86 600 eur a podporil 29 projektových zámerov neziskových organizácií, miest a obcí v Prešovskom a Košickom kraji.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.01.2017
OTS: Je to vo vašich rukách!
Výzva pre neziskové organizácie, aby sa opäť prihlásili do programu na podporu miestnych komunít „Vy rozhodujete, my pomáhame“.
viac
13.04.2017
V roku 2017 ožije ďalších 23 zelených oáz po celom Slovensku
Revitalizácia parku, obnova náučného chodníka, vytvorenie komunitnej záhrady a ďalšie ekologické projekty sa zrealizujú vďaka grantovému programu Zelené oázy. V 11. ročníku, ktorý vyhlásila Nadácia Ekopolis a spoločnosť SLOVNAFT, a. s., získalo podporu 23 projektov v celkovej výške 56 000 eur.
viac
09.05.2017
Rozhodnúť o víťazovi Ceny verejnosti môžete i vy
Nadácia Orange umožní každému v online hlasovaní vyjadriť svoje sympatie jednej z nominovaných mimovládnych organizácií a udeliť tak Cenu verejnosti.
viac
13.11.2017
Nadačný fond Karpatskej nadácie podporí verejnoprospešné projekty
Neziskové organizácie aj aktívne neformálne skupiny z východného Slovenska môžu na svoje verejne prospešné rozvojové projekty získať celkovú sumu 15 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %