Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
09.01.2019 07:05

Kaštieľ láka aj novomanželov, múzeum pre nich pripravilo fotosúťaž


Ilustračná snímka Múzeum vo Svätom Antone.


O svätoantonský kaštieľ majú tradične záujem aj mladomanželské páry, ktoré si prostredie dýchajúce históriou vyberú za sobášne miesto. V minulom roku si tu svoje "áno" povedalo 11 párov. Na zaľúbené dvojice myslia v rámci ponuky podujatí aj miestni múzejníci.


Aj tento rok pre nich pripravili súťaž o najkrajšiu svadobnú fotografiu a podujatie Valentín v kaštieli.       

"Múzeum vo Svätom Antone ponúka okrem tradičnej prehliadky svojich interiérov i možnosť sobáša v priestoroch kaštieľa i priľahlého parku. Krásne prostredie i nádych histórie prilákalo v roku 2018 celkom 11 zaľúbených párov, ktoré si svoje áno povedali na nádvorí, v parku i v neskorobarokovej kaplnke," priblížila Jana Slaná z múzea.

Tento rok čaká múzeum rozsiahla rekonštrukcia nádvoria i priľahlých častí budovy. To podľa Slanej trochu ovplyvní aj svadobné obrady – snúbenci si však svoje áno budú môcť aj napriek tomu povedať v sobášnej miestnosti v historickej časti kaštieľa. Pre snúbencov bude takisto prístupný priestor anglického parku.       

Pre tých, ktorí už majú svoj svadobný deň za sebou a nechali sa v tento deň zvečniť v priestoroch kaštieľa alebo parku, pripravilo múzeum aj tento rok súťaž o najkrajšiu svadobnú fotografiu. Zaslané fotografie budú zverejnené na facebookovej stránke múzea. Súťaž vyhrá tá, ktorá bude mať od verejnosti najväčší počet hlasov.       

Vyhlásenie výsledkov je naplánované na 16. februára, kedy sa bude konať podujatie Valentín v kaštieli. Múzeum ho podľa Slanej organizuje už tretí rok. "Vo výstavnej sále si budú môcť budúce nevesty pozrieť prehliadku svadobných a spoločenských šiat, módne trendy v líčení i rôzne formy svadobných účesov," dodala Slaná.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.08.2016
Poľovníci budú opäť oslavovať Dni sv. Huberta
Už po 26. raz sa v areáli svätoantonského kaštieľa uskutočnia celoslovenské poľovnícke slávnosti Dni svätého Huberta. Konať sa budú v prvý septembrový víkend (3. a 4. 9.)
viac
13.06.2018
Na Detské dni sv. Huberta sa chystá viac ako 1600 školákov
Už budúci týždeň si príde viac ako 1600 prihlásených detí do areálu svätoantonského kaštieľa užiť záver školského roka hravou formou. V dňoch 20. a 21. júna totiž múzejníci pre najmenších návštevníkov pripravili kultúrno-vzdelávacie podujatie Detské dni sv. Huberta.
viac
21.11.2020
Múzeum vo Svätom Antone bude opäť otvorené, výnimočne aj počas nedele
Múzeum vo Svätom Antone nachádzajúce sa v priestoroch Koháriovského kaštieľa bude od soboty (21. 11.) opäť otvorené.
viac
23.01.2023
Do múzea v kaštieli zavítalo vlani viac ako 42 000 návštevníkov
Múzeum vo Svätom Antone navštívilo počas vlaňajšieho roka viac ako 42 000 ľudí. Po dvoch rokoch poznačených pandémiou nového koronavírusu sa prehliadky expozícií v historickom kaštieli konali opäť so sprievodkyňou. Informovala o tom Jana Slaná z oddelenia marketingu múzea.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %