Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
01.06.2018 11:04

Kaštieľ v Nižnej Šebastovej je na predaj


Kaštieľ Nižná Šebastová, ilustračná snímka zdroj: Pamiatky na Slovensku


Počas stredajšieho rokovania prešovského mestského zastupiteľstva poslanec Martin Lipka (Smer-SD) navrhol, aby mesto kúpilo renesančný kaštieľ zo 17. storočia s priľahlými pozemkami a nádvorím v mestskej časti Nižná Šebastová.


Keďže poslanci materiál nedostali pred rokovaním, nakoniec svoj návrh stiahol s tým, že ho predloží na najbližšie zastupiteľstvo.       

Kaštieľ je v súčasnosti v súkromných rukách, vyše 30 rokov chátra, začiatkom tohto roka v jeho prenajatej časti vypukol požiar. Predajná cena historického objektu je 420.000 eur.       

Mesto by podľa poslanca mohlo nehnuteľnosť splatiť v troch ročných splátkach. Viceprimátor Štefan Kužma (SDKÚ-DS) upozornil, že nikto nevie, koľko si kaštieľ vyžiada financií na rekonštrukciu. Vyzval preto Lipku, aby s návrhom na prevod nehnuteľnosti predložil aj približný rozpis nevyhnutných opráv a návrh na využitie kaštieľa.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.04.2019
Mestskí poslanci udelili ceny mesta Prešov a čestné občianstvo
Prešovskí mestskí poslanci na stredajšom rokovaní rozhodli o udelení verejných ocenení.
viac
13.10.2020
Poskytovanie dotácií z rozpočtu má od 15. októbra nové pravidlá
Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) poslanci schválili nový návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Banská Bystrica, ktoré má nadobudnúť účinnosť 15. októbra.
viac
01.12.2022
Rozpočet mesta Trnava na rok 2023 je navrhnutý ako prebytkový
Vyplýva to z návrhu, ktoré radnica zverejnila pred decembrovým rokovaním mestského zastupiteľstva, ktoré sa ním bude zaoberať.
viac
29.11.2023
TSK kúpi od obce Čachtice pozemok a chátrajúci dom pri Draškovičovom kaštieli
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) kúpi od obce Čachtice za symbolické jedno euro pozemok s chátrajúcim domom pri Draškovičovom kaštieli v Čachticiach. TSK ho zbúra a priestor zrevitalizuje. Kúpu schválili v pondelok (27. 11.) na svojom zasadnutí krajskí poslanci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %