Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.02.2016 09:00

Kaštieľ Veľký Biel ožije na Valentína romantickými príbehmi o láske


Najväčší barokový kaštieľ na Slovensku ožije počas sviatku zamilovaných divadlom. (Foto: Pixabay.com)


Valentínske nočné prehliadky so scénkami ponúknu návštevníkom kaštieľa vo Veľkom Bieli členovia divadelnej skupiny teatro ORLUS. Príbeh plný napätia, humoru, smiechu, ale aj čarov a mágie ožije v kaštieli v sobotu 13. februára o 19. a 20. hodine.


Podľa slov Michala Lukáča z teatra ORLUS sa návštevníci kaštieľa v predvečer sviatku zaľúbených dozvedia všetko o problematike lásky a vzťahov. "Zistia, ako vlastne dopadol pôvodný strojca lásky, samotný Amor, aké problémy s láskou sa riešia nielen v súčasnosti, ale aj dobách dávno minulých. Osobná asistentka boha lásky Amoritta bude rozdávať cenné rady týkajúce sa srdcových záležitostí, predstaví pár prípadov z jej dlhoročnej praxe a porozpráva o svojej závratnej kariére srdcovej poradkyne," uviedol Lukáč.

Doplnil, že návštevníci sa zoznámia aj s netradičnými pytačkami korunného princa, s príbehom nezištnej lásky k zvieratám a zištnej lásky k peniazom. "Spolu s Amorittou bude možné odhaliť detaily manželského podvodu a tajnú lásku cudzinca a vydatej šľachtičnej. Takisto valentínske nočné prehliadky so scénkami ukážu, že nie vždy platí príslovie, ktoré hovorí, že kde sa dvaja bijú, tretí víťazí," pokračoval Lukáč. Výťažok zo vstupného bude venovaný na záchranu kaštieľa vo Veľkom Bieli.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.03.2024
Mesto na Svetový deň vody spustí pitnú fontánku na námestí
Mesto Bánovce nad Bebravou symbolicky na Svetový deň vody, ktorý pripadá na piatok, spustí malú pitnú fontánku na Námestí Ľ. Štúra. Ochranu planéty si pripomenie i v sobotu (23. 3.), keď sa zapojí do Hodiny Zeme. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
21.03.2024
Slovenská pošta vydáva známku k 800. výročiu benediktínskeho opátstva v Skalke
Slovenská pošta vydáva známku "800. výročie založenia benediktínskeho opátstva v Skalke pri Trenčíne." Na poštovej známke je zobrazená Veľká Skalka nad Váhom s ruinami zaniknutého stredovekého kláštora.
viac
21.03.2024
Európskym stromom roka je poľský buk, dub z Malaciek skončil štrnásty
Tohtoročný titul Európsky strom roka mieri do Poľska. V súťaži výnimočných stromov v Európe ho získal buk z regiónu Niemcza. Na druhom mieste skončil buk z Bayeux v Normandii vo Francúzsku a čestné tretie miesto patrí tisícročnému olivovníku z Lurasu v talianskej Sardínii.
viac
25.03.2024
Mestskí policajti v Dubnici nad Váhom preukázali, že sú ľudia na svojom mieste
Dubnickí policajti si pripisujú jeden úspešný zákrok za druhým. Len nedávno sme informovali o dolapení páchateľa, ktorý sa ulakomil na zvislé dopravné značenie, o niekoľko týždňov neskôr dávame do pozornosti odhalenie zlodeja. Ním odcudzené veci sa našli a boli vrátené majiteľke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %