Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
26.05.2018 10:51

Každé nové dieťa dostane od radnice svoj strom


Ilustračná snímka (msu)


Vo Vrbovom už tri roky dostávajú noví občania do daru od mesta svoj vlastný strom. Dievčatkám pri spoločnom privítaní do života na radnici darujú listnaté a chlapcom ihličnaté stromčeky. Rodičia ich spolu zasadia, označia menom svojho dieťatka a potom sledujú, ako rastie ich potomok i jeho strom.


Na stredu - 23. mája - pripravilo mesto vysadenie nových 26 kusov, 17 je dievčenských.      

"Stromčeky dostanú Eliška, Rebeka, Dominiky, Lilien, Teo i Milan. Sú to stromčeky pre deti, ktoré sa narodili v poslednom štvrťroku minulého roka a prvom štvrťroku 2018," povedala pre TASR primátorka Vrbového Ema Maggiová. Tradícia vysádzania nie je podľa jej slov dlhá, ale v meste už rastie takmer stovka takýchto stromov. "Vybrali sme lokality pri 2. základnej škole a na sídliskách 9. mája a 6. apríla. Rodičom i verejnosti sa táto myšlienka páči, majú z nej radosť a podporujú ju," dodala.       

Starostlivosť o stromčeky s menami detí má na svojich bedrách mesto v rámci ošetrovania zelene, ale rodiny sa o svoje stromy môžu priebežne starať tiež.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2017
Trnava má už málo miesta na výsadbu nových stromov
V Trnave sa začína prejavovať nedostatok miesta na výsadbu nových stromov na mestských pozemkoch. Mohutná výsadba v uplynulých troch rokoch takmer vyčerpala možnosti sadiť ďalšie dreviny na plochách, ktoré má samospráva vo vlastníctve. Preto sa radnica začala obzerať po alternatívach.
viac
01.02.2020
V zariadení opatrovateľskej starostlivosti pre seniorov vykvitnú kvety a stromy
V centre Zariadenia opatrovateľskej starostlivosti (ZOS) pre seniorov na Dobšinského ulici pribudne park s ovocnými stromami, kvetinovými záhonmi a lavičkami. Súčasťou bude aj komunitná záhradka na pestovanie zeleniny či bezbariérová trasa na prechádzky.
viac
02.05.2023
Úprava parku na Račianskom mýte si vyžiada výrub i novú výsadbu
Plánovaná úprava parku na Račianskom mýte v bratislavskom Novom Meste si vyžiada aj výrub zanedbaných a inváznych drevín. Ten by sa mal začať v utorok (2. 5.).
viac
13.09.2023
Mesto Partizánske chce pokračovať v obnove Námestia SNP a Parku J. A. Baťu
Mesto Partizánske chce pokračovať v obnove Námestia SNP a Parku J. A. Baťu. Ďalšia etapa prác zahŕňa vybudovanie priestoru pre voľnočasové aktivity, náklady na realizáciu odhadla radnica na viac ako 320.000 eur, uchádzať sa bude i o mimorozpočtové zdroje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %