Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
07.04.2018 10:59

Klub slovenských turistov Ružomberok otvorí tohtoročnú sezónu na Májekovej chate


Májekova chata - ilustračná snímka


Klub slovenských turistov (KST) Ružomberok otvorí tohtoročnú turistickú sezónu na Májekovej chate v nedeľu 8. apríla. Chata sa nachádza v rekreačnom stredisku Malinô Brdo vo výške 965 metrov nad morom a vedú k nej viaceré turisticky značené trasy.


Klub slovenských turistov (KST) Ružomberok otvorí tohtoročnú turistickú sezónu na Májekovej chate v nedeľu 8. apríla. Chata sa nachádza v rekreačnom stredisku Malinô Brdo vo výške 965 metrov nad morom a vedú k nej viaceré turisticky značené trasy. Tradičná akcia je určená pre všetkých priateľov prírody a pohybu v nej. Prvá z trás je nenáročná a je vhodná najmä pre rodiny s deťmi. "Peši sa na Májekovu chatu môžeme najjednoduchšie dostať z ružomberskej kalvárie asfaltovou cestou alebo chodníkom po modrej turistickej značke ponad asfaltovú cestu za približne hodinu a pol," priblížil predseda Klubu slovenských turistov Ružomberok Dušan Mišík.

Pre zdatnejších turistov je určená trasa s červenou turistickou značkou z ružomberskej kalvárie, hrebeňom cez Veľkú skalu, na Sidorovo s následným zostupom na vlkolínske lúky a ďalej na Májekovu chatu. "Výstup možno spojiť s prehliadkou Vlkolínca a odtiaľ žltou značkou pokračovať na vlkolínske lúky, prípadne z kalvárie zelenou značkou okolo Krkavej skaly ponad Vlkolínec," vysvetlil Mišík. Okrem toho možno na chatu ísť po cyklochodníku z Hrabova.       

Pri Májekovej chate bude od 10.30 h pripravený program, ktorý zahŕňa hry pre deti i dospelých či tombolu. Atmosféru doplní živá hudba. "Po skončení programu môžu záujemcovia absolvovať výstup na vrch Maliné alebo už spomínané Sidorovo," doplnil predseda KST Ružomberok.       

Účasť na podujatí je podľa Mišíka ovplyvňovaná počasím, no každoročne sa pohybuje v rozmedzí od 50 do 150 účastníkov. Podujatie organizujú členovia turistického klubu pravidelne každý rok v apríli. "Cieľom je prilákať členov turistického klubu a širokú verejnosť do prírody, odtrhnúť deti od počítačov, a keď už budú v prírode, trochu im to spestriť naším programom. Tiež chceme aj spropagovať pohyb v prírode ako prínos pre ich zdravie," uviedol Mišík.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.04.2017
Ľubovnianske múzeum a skanzen otvoria sezónu s viacerými novinkami
Tohtoročnú letnú sezónu v Ľubovnianskom múzeu v Starej Ľubovni, ktorého súčasťou je hrad a skanzen, otvoria programom s názvom Keď kráľ na hradnú bránu klope.
viac
25.06.2018
Počas leta sa na nádvorí hradu predstavia viacerí umelci
Nedeľňajším vystúpením umelcov na Kapušianskom hrade sa popoludní oficiálne začalo hradné leto. Podľa prednostu Obecného úradu v Kapušanoch Jána Zemčáka, ide o novinku. Doteraz vždy v septembri organizovali návrat rytierov na hrad.
viac
08.04.2019
Letnú turistickú sezónu v Bojniciach otvoria sprievodom i ohňovou šou
Otvorenie letnej turistickej sezóny v Bojniciach sa bude tento rok niesť v znamení 25. výročia sokoliarov Aquila z Bojníc. Ich vystúpenia s dravcami či ohňová šou koncom apríla tradične doplní i sprievod mestom.
viac
10.05.2019
Novinkou letnej turistickej sezóny na Oravskej lesnej železnici je Remeselný dom
Hlavnú letnú turistickú sezónu na Oravskej lesnej železnici otvoria už túto nedeľu 12. mája. Návštevníkov povozí parná lokomotíva Gontkulák a zabaví bohatý sprievodný program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %