Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
23.10.2018 11:10

Knižnica hľadá v súťaži babku a dedka pre rok 2018


Ilustračná snímka - tabuľka na dvere - babka a dedko. Zdroj: Sashe


Výtvarnou prácou alebo napísaním príbehu o starých rodičoch sa môžu deti vo veku do 15 rokov zapojiť do aktuálnej súťaže Hľadá sa babka a dedko pre rok 2018, ktorú pri príležitosti mesiaca úcty k starším pripravila Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave.


 Ako informovala jej pracovníčka Natália Gyureková, túto súťaž organizujú už štvrtýkrát.       

„Deti nám môžu do knižnice doniesť výkres, na ktorý namaľujú svoju babku a dedka, alebo priniesť napísaný príbeh, ktorý s nimi prežili. Môžem všetkých uistiť, že deti nám kreslia usmiatych a veselých starkých, píšu rôzne veselé zážitky, pri ktorých sa zasmejeme. Nájdu sa však aj smutnejšie a ťažké životné príbehy, kde chýba nežná ruka a náruč. Pri tých si aj my poplačeme,“ uviedla na margo podujatia Gyureková.      

 Doplnila, že deti môžu svoje práce doručiť do 29. októbra a najlepšie z nich budú ocenené. Vyhodnotenie súťaže prebehne za účasti všetkých súťažiacich spolu s ich rodinnými príslušníkmi - starými rodičmi.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2017
Nadácia Ekopolis odštartovala jubilejný 15. ročník ankety Strom roka
Stromy majú svoj nenahraditeľný význam v živote človeka, zaslúžia si našu pozornosť, starostlivosť aj ochranu. Aj preto je cieľom ankety Strom roka, ktorej v poradí už 15. ročník vyhlásila Nadácia Ekopolis, upozorniť na staré, vzácne či ohrozené stromy a vzbudiť záujem ľudí o životné prostredie.
viac
13.04.2021
Verejnosť môže do konca apríla hlasovať v súťaži Kniha Záhoria
Už 12. ročník súťaže Kniha Záhoria vyhlásili organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja Záhorská knižnica, Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici, Záhorské múzeum v Skalici a Mestské centrum kultúry Malacky. Informovala o tom Záhorská knižnica na webovej stránke.
viac
20.04.2022
V zážitkovo-informačnej záhrade knižnice pribudla knižná oáza
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave zrealizovala druhú etapu projektu zážitkovo-informačnej záhrady Čaro Gemera, v rámci ktorej v areáli knižnice pribudla i nová knižná oáza. Infomovala o tom za Gemerskú knižnicu Tatiana Bachňáková.
viac
09.11.2023
Múzeum a knižnica zavŕšili spoločný projekt zameraný na ochranu prírody
Banícke múzeum a Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave koncom októbra prezentáciou finálnych výstupov zavŕšili spoločný projekt zameraný na ochranu životného prostredia s názvom Príroda je život.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %