Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
25.09.2017 04:57

Komárňania chcú petíciou zabrániť výstavbe obchvatu v rekreačnej zóne


Námestie Európy v Komárne.


Členovia občianskej iniciatívy za záchranu rekreačnej oblasti Mŕtve rameno Váhu – Apáli v Komárne dnes odovzdali na Mestskom úrade v Komárne petíciu proti výstavbe obchvatu mesta, ktorý by viedol práve cez mestskú rekreačnú oblasť.


Petičné hárky podpísalo 5905 obyvateľov mesta, ďalších 251 podporilo petíciu v elektronickej podobe.       

Predmetom petície je žiadosť, aby mestské zastupiteľstvo v procese obstarávania a schvaľovania územného plánu mesta Komárno vylúčilo riešenie dopravy, ktoré počíta s vybudovaním obchvatu mesta Komárno cez mestskú časť a rekreačnú lokalitu Mŕtve rameno Váhu. Podľa iniciátorov petície by takáto výstavba bola v rozpore so všeobecne záväzným nariadením mesta o ochrane územia prímestskej rekreačnej oblasti Apáli.       

Podporu petícii vyjadrila písomnou formou aj Mestská organizácia Slovenského rybárskeho zväzu v Komárne. „Nie sme proti výstavbe obchvatu mesta. Nesúhlasíme však s alternatívou, ktorá by zničila jednu mestskú časť a rekreačnú oblasť Komárna, ktorá bola len nedávno zrevitalizovaná,“ povedal člen petičného výboru Erik Bátora.       

Plánovaný obchvat mesta súvisí s výstavbou nového mosta do Maďarska, ktorý by mal byť odovzdaný do prevádzky v roku 2020. Severný obchvat Komárna, ktorý bude nadväzovať na nový most, by mal viesť na pilieroch ponad Mŕtve rameno Váhu, ktoré využívajú rekreanti i rybári. Projekt obchvatu sa dostal do územného plánu Nitrianskeho samosprávneho kraja v roku 2005.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2016
Krupina nevie zastaviť výstavbu betonárne
Takmer 250 obyvateľov Krupiny sa v máji podpísalo pod petíciu proti výstavbe betonárne v areáli bývalého podniku Osivo na Ulici Osloboditeľov.
viac
07.04.2020
V rekreačnej oblasti Kurinec stavia samospráva Rimavskej Soboty tobogan
Samospráva Rimavskej Soboty stavia vo svojej rekreačnej oblasti Kurinec nový tobogan. Informuje o tom na webovej stránke rimavskasobota.sk.
viac
30.07.2020
Na lávke v Piešťanoch sa začalo s rekonštrukciou
Lávku v Piešťanoch, ktorá je od roku 2015 v zlom technickom stave a od 28. novembra 2019 pre chodcov a cyklistov uzatvorená, už oficiálne odovzdali realizátorovi rekonštrukcie. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.
viac
09.11.2021
Obyvatelia južného Slovenska podpisujú petíciu za výstavbu R7 na juhu
Obyvatelia juhozápadného Slovenska sa petíciou dožadujú pokračovania výstavby rýchlostnej cesty R7 južným regiónom. Petíciu odštartovali 5. novembra primátori Komárna, Nových Zámkov, Dunajskej Stredy, Kolárova a Nesvád.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %