Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.10.2018 07:05

Komunálne voľby nebudú v piatich obciach, nikto v nich nekandiduje


Omastiná - ilustračná snímka.


Novembrové komunálne voľby sa v piatich obciach neuskutočnia. Ide o obce Dubno, Girovce, Jurkova Voľa, Michalková a Ondavka. Nebudú si tam voliť starostu ani poslancov do zastupiteľstva.


Dôvodom je nepodanie kandidačných listín. TASR to potvrdila hovorkyňa Štatistického úradu SR Jana Morháčová s tým, že ide o údaje k 23. októbru.       V ďalších šiestich obciach sa nebudú voliť starostovia. Sú nimi Omastiná, Horná Lehota, Jalovec, Moškovec, Slovenské Pravno a Majere. V 23 obciach prebehnú neúplné voľby do miestneho zastupiteľstva. Obyvatelia si tam budú totiž voliť nižší počet poslancov, ako bol určený.       Komunálne voľby budú 10. novembra. Hlasovanie vyhlásili celkovo v 2926 slovenských mestách a obciach vrátane mestských častí a magistrátov Bratislavy a Košíc. Právo voliť v týchto voľbách má na Slovensku viac ako 4,4 milióna ľudí.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.11.2018
O pár dní spoznajú mestá a obce svojich nových starostov, primátorov a poslancov
V sobotu si budú mestá a obce voliť nových starostov, primátorov a komunálnych poslancov. Rozhodovať o nich bude 2926 samospráv. Voliť môžu podľa zákona plnoletí občania, ktorí majú trvalý pobyt v danom meste či obci, a to tak občania SR, ako aj cudzinci.
viac
06.11.2018
M. Kaliňák: Voľbami sa účasť verejnosti na správe obcí a miest nekončí
Participácia občanov na správe obce či mesta sa zďaleka nekončí účasťou v komunálnych voľbách. "Územná správa ponúka jedinečný model spolupráce volených orgánov s obyvateľmi," pripomína v tejto súvislosti odborník na samosprávu a hovorca Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Michal Kaliňák.
viac
12.11.2018
Politológovia: Nie je nič výnimočné, že nezávislí kandidáti boli úspešní
Nie je nič výnimočné, že nezávislí kandidáti boli v komunálnych voľbách úspešní. Zhodli sa na tom politológ Pavol Baboš a politologička Darina Malová.
viac
12.11.2018
Starosta Štrby je rekordérom, vo funkcii bude desiate volebné obdobie
Starosta Štrby Michal Sýkora je slovenským rekordérom, vo funkcii bude jubilejný desiatykrát. Po prvý raz v histórii však v komunálnych voľbách nemal súpera a svoju podporu mu vyjadrilo 767 tamojších obyvateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %