Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.09.2017 09:23

Komuniké zo 14. rokovania Rady ZMOS


Snímka: (red-st)


Bratislava – 22. septembra 2017 – V poradí 14. rokovanie Rady ZMOS sa konalo 21. a 22. septembra 2017 k témam, ktoré sa v rôznych oblastiach dotýkajú činnosti miest a obcí.


 Vo štvrtok 21. septembra 2017 po otvorení, voľbe návrhovej komisie a prezentácii produktov spoločnosti Weby Group, s. r. o., Rada ZMOS vyhodnotila plnenie úloh z uznesení rady. Následne sa členovia rady venovali návrhu na rozpracovanie požiadaviek zo snemov regionálnych združení a námetov z diskusných príspevkov delegátov 28. snemu. Výkonní podpredsedovia Milan Muška a Jozef Turčány uviedli aktuálne informácie z legislatívneho procesu. Následne sa rokovanie sústredilo na prípravu rozpočtu verejnej správy na roky 2018 – 2020, ktoré budú vychádzať z predpokladaných dopadov ekonomických opatrení na hospodárenie miest a obcí. Ďalším bodom rokovania bola informácia a výstupy z rokovania Komory obcí. Po tomto bode sa členovia Rady ZMOS oboznámili s informáciou o zámeroch pripravovaného nového návrhu stavebného zákona. Následne boli prerokované aktuálne legislatívne povinnosti v oblasti informatizácie, informácia o zisteniach z kontroly NKÚ SR v oblasti eGOV, aktuálny stav informatizácie v pôsobnosti úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, sociálny status starostu obce a primátora mesta a informácia Miroslava Kočana, generálneho riaditeľa Všeobecnej zdravotnej poisťovne, a. s.

            Druhý rokovací deň začal prezentáciou produktov a služieb spoločnosti Ekoservis, s. r. o., po ktorej radní prerokovali stanovisko ZMOS k návrhu Opatrenia Ministerstva financií SR k určovaniu regulovanej ceny nájomného pri bytoch obstaraných z verejných prostriedkov. Následne sa členovia Rady ZMOS venovali informácii o príprave vecného zámeru reformy opatrovníckeho práva v Slovenskej republike a aktuálnej situácii v oblasti zabezpečovania športu v podmienkach miest a obcí. Po oboznámení členov rady s informáciou Ústredného automotoklubu Slovenskej republiky na tému „Znižovanie dopravnej nehodovosti – národná dopravno-bezpečnostná súťaž pre rodiny a deti nasledoval bod rôzne, ktorý sa venoval problematike platieb DPH pri implementácii projektov z IROP. Týmto bodom bolo ukončené septembrové rokovanie Rady ZMOS.

Rokovanie sa uskutoční v Kongresovej sále hotela Patria v Štrbskom Plese.

Autor: Michal KALIŇÁK, hovorca ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.09.2016
Hlavnými témami 8. zasadania Rady ZMOS boli školstvo a informatizácia
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Michal Sýkora zvolal na 13. a 14. septembra 2016 v poradí 8. zasadnutie Rady ZMOS. Témami dvojdňového rokovania, ktoré sa konalo v Štrbskom Plese, boli viaceré aktuálne problémy miest a obcí, medzi ktorými dominovali hlavne školstvo a informatizácia.
viac
21.09.2017
V Tatrách začalo dvojdňové rokovanie Rady ZMOS
Rokovanie bude prebiehať 21. a 22. septembra v Kongresovej sále hotela Patria v Štrbskom Plese k témam, ktoré sa v rôznych oblastiach dotýkajú činnosti miest a obcí.
viac
22.09.2017
Systém informatizácie by mal na celom Slovensku fungovať do piatich rokov
Princíp jedenkrát a dosť v oblasti informatizácie na úradoch by mal v súčasnosti platiť v Slovenskej republike už v 2100 mestách a obciach. V priebehu ďalších piatich rokov by to malo byť na území celého Slovenska. Uviedol to na tlačovej konferencii ZMOS výkonný podpredseda Milan Muška.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %