Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
31.03.2017 09:40

Koncert pre jedinečných


Pozvánka.


Benefičný koncert pre deti s autizmom sa uskutoční dňa 2. apríla 2017, v Svetový deň povedomia o autizme, o 16. hodine v prešovskom kine Scala.


Žijú medzi nami. Mnohokrát si ich všimneme až vtedy, ak už nezvládnu množstvo zvukov a podnetov z okolia a vír zmätku vo svojom vnútri sa snažia prehlušiť vlastným krikom a navonok nezmyselnými pohybmi. Ich svet je čistý, jasný, prehľadný. V našom svete plnom zmien, nepredvídateľných udalostí, očakávaní zo strany okolia a nepísaných pravidiel sú často stratení. Nerozumejú, prečo by mali komunikovať a zdieľať sa, netušia, že sociálne kontakty môžu prinášať radosť a uspokojenie, keďže pre nich sú často zdrojom stresu a neriešiteľných situácií. Autisti. Naše jedinečné a inak obdarené deti. Tí, ktorí nepoznajú pretvárku a klamstvo. Tí, ktorí neposudzujú a nehodnotia druhých. Tí, ktorí nás učia posúvať vlastné ľudské obmedzenia a slabosti. Tí, ktorí v nás prebúdzajú to najlepšie z človečenstva a robia z nás lepších ľudí."

Pri tejto príležitosti sa od piatka 31. 3. 2017 do nedele 2. 4. 2017 Prešov zahalí do modrej farby - na modro bude vysvietená Vodárenská veža a priečelie historickej budovy radnice na Hlavnej ulici. Mesto Prešov tak vyjadruje spolupatričnosť a podporu týmto jedinečným ľuďom a ich rodinám.

Eva Turáková, riaditeľka a ziraďovateľka Súkromnej spojenej školy na Vodárenskej ulici: "Pri príležitosti Medzinárodného Dňa povedomia o autizme Vás všetkých pozývame na benefičný koncert našej školy pre deti s autizmom a spolupracujúcich organizácií, ktorý sa uskutoční dňa 2. apríla 2017 o 16. hodine v kine Scala. Okrem hosťujúcich kapiel na ňom s programom vystúpia aj naše jedinečné deti. Koncert sa uskutoční pod záštitou pani primátorky Andrey Turčanovej a mesta Prešov."

Autor: (mig)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.02.2017
Kultúrny február uzavrú tradičné fašiangové oslavy
Aj koncom februára majú múzeá, galérie, divadlá, kultúrne strediská, knižnice či hvezdáreň v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pripravenú lákavú ponuku podujatí pre návštevníkov i obyvateľov Žilinskej župy.
viac
27.04.2017
Cez víkend otvára detská železnica tohtoročnú sezónu
Po zimnom spánku sa prebúdza aj Košická detská historická železnička. Verejná generálka je naplánovaná cez víkend 29. a 30. apríla od 11. do 16. hodiny. Slávnostné otvorenie aj s kovbojským prepadom sa uskutoční v pondelok 1. mája o 9. hodine.
viac
24.05.2017
Prešov sa bude hýbať
Projekt HÝBSA Slovensko sa presúva na východ. V Prešove nás čaká celodenné  športovo-zábavné podujatie pre celú rodinu. Stačí sa zaregistrovať.
viac
02.10.2017
Triedim, triediš, triedime
Prešovské technické služby sa zapojili do vyučovacieho procesu. Deti prešovských škôl učia triediť odpad. 
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %