Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
30.09.2019 02:20

Konferencia: Životné prostredie miest a environmentálna regionalizácia SR


Pozvánka na konferenciu


Ministerstvo životného prostredia SR a Slovenská agentúra životného prostredia organizujú 1. - 2. októbra 2019 v hoteli Slovakia v Žiline X. ročník medzinárodnej konferencie Životné prostredie miest a environmentálna regionalizácia SR.


Záštitu nad podujatím s podtitulom Lepší mestský život vďaka kvalitnému životnému prostrediu prevzal minister životného prostredia SR László Sólymos.

Konferencia je zameraná na predstavenie inšpirácií a riešení pre skvalitňovanie životného prostredia miest a na zdôraznenie významu lokálnych environmentálnych dát pre lepšie rozhodovanie samospráv. Cieľom podujatia je poskytnúť odporúčania a návody pre skvalitnenie mestského životného prostredia a výmena skúseností so zavádzaním zaujímavých environmentálnych riešení do praxe.

Osobitosťou tejto konferencie je vytvorenie priestoru na zviditeľnenie a ocenenie miest úspešných v súťaži ENVIROMESTO 2019, ktoré realizujú aktivity a trvalé opatrenia zamerané na mestské životné prostredie a uplatňujú environmentálnu politiku v reálnom živote prostredníctvom inovatívnych postupov v plánovaní a manažmente mestskej krajiny.

Viac informácií o konferencii nájdete na www.sazp.sk/konferenciaZPM2019

 

 

Autor: (sažp)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.11.2016
Cenu Slovenskej republiky za krajinu udelili mestu Hriňová
Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) udelilo 9. novembra 2016, v priestoroch historickej Radnice mesta Banská Bystrica, Cenu Slovenskej republiky za krajinu 2016 mestu Hriňová za projekt „Hriňovské lazy – krajina hodnôt“.
viac
04.10.2017
Ministerstvo spustilo pilotný ročník súťaže ENVIROMESTO 2017
Ministerstvo životného prostredia SR pripravilo pre environmentálne aktívne mestá súťaž ENVIROMESTO 2017, ktorá bude prebiehať v jesenných mesiacoch.
viac
15.10.2018
Mesto si dá vypracovať nízkouhlíkovú stratégiu
Mesto Holíč si nechá vypracovať projekt "Nízkouhlíková stratégia mesta Holíč v nadväznosti na Koncepciu rozvoja v oblasti tepelnej energetiky v meste". TASR informovala vedúca oddelenia regionálneho rozvoja a dotačnej politiky tamojšieho mestského úradu Katarína Turečková.
viac
02.04.2019
Pozvánka na seminár
Slovenská agentúra životného prostredia Vás srdečne pozýva na semináre zamerané na Práva a povinnosti samospráv v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie vo všetkých krajských mestách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %