Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
18.07.2016 07:10

Korčuliarska akcia Bratislava-inline sa tento rok začne až 22. júla


Snímka zdroj: (facebook.com).


Štart 13. ročníka piatkovej večernej korčuliarskej akcie Bratislava-inline sa začne až 22. júla, takmer o mesiac neskôr, ako tomu bolo v minulom roku.


Pre zaťaženie polície počas predsedníctva Slovenska v Rade EÚ nie je totiž možné poskytnúť policajný sprievod v štandardnom režime. Informovala o tom Monika Hurbanová z organizačného tímu.       

Bratislava-inline je už dlhé roky neoddeliteľnou súčasťou letného programu hlavného mesta. Organizátori avizujú, že tento ročník bude čiastočné iný. "Jazdy sa nebudú konať každý piatok v Bratislave, ako to bolo doteraz, ale každý týždeň sa pokúsime priniesť podujatie do niektorého zo "sk-inline" miest," uviedla Hurbanová.      

Táto korčuliarska akcia v hlavnom meste prebieha ako organizovaný prejazd po vopred vytýčenej trase za sprievodu polície, 40-členného inline tímu, zdravotnej služby a hudby. Približne 1000 korčuliarov a s nimi aj cyklisti, kolobežkári, longboardisti či bežci si tak vychutnávajú cesty, po ktorých denne chodia do školy či do práce. "Akcia je predovšetkým o atmosfére, zúčastniť sa jej môže každý – mladí, starí, jednotlivci i skupinky. Dôležité je vedieť korčuľovať v dave a zabrzdiť," podotkla Hurbanová.      

Prvá jazda sa tento rok bude konať v piatok 22. júla. Zraz je o 20. hodine v oddychovej zóne pri nákupnom centre v bratislavskom Sade Janka Kráľa. Samotný štart je naplánovaný na 21. hodinu. Ďalší piatok 29. júla sa jazda uskutoční na okruhu Slovakia Ringu v Orechovej Potôni v rámci zrazu kamiónov Truck Arena. Piatkovú korčuliarsku akciu si zas budú môcť Bratislavčania naplno užiť v auguste.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2016
Október v bratislavskom regióne prinesie hody
Pokračovanie Župnej jesene so sebou aj v októbri prinesie podujatia, ktoré vytiahnu do jesenných ulíc milovníkov hodovania, dobrého vína a miestnych špecialít z kapusty.
viac
07.07.2020
V Bratislave si pripomenuli Pamätný deň Slovákov žijúcich v zahraničí
Desiatky zahraničných Slovákov si spolu s predstaviteľmi štátnych orgánov a inštitúcií cez víkend v Bratislave pripomenuli Pamätný deň Slovákov žijúcich v zahraničí, ktorý bol stanovený na 5. júla.
viac
20.07.2022
Mesto pokračuje v prácach v bývalom erotickom salóne v Sade J. Kráľa
Hlavné mesto pokračuje v búracích prácach v interiéri zanedbanej budovy bývalého erotického salóna v bratislavskom Sade Janka Kráľa, ktorá sa má premeniť na gastroprevázku.
viac
11.08.2023
Víziu pre Sad Janka Kráľa vytvorí MIB spolu s česko-slovenským tímom odborníkov
Víziu pre bratislavský Sad Janka Kráľa vytvorí Metropolitný inštitút Bratislava (MIB) spolu s česko-slovenským tímom odborníkov. Od štúdie vypracovanej víťazným tímom sa očakáva ponúknutie uceleného pohľadu na ďalší rozvoj územia. Informovala o tom Annamária Krchňavá z MIB.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %