Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
23.02.2019 02:25

Kraj má na okres 8 miliónov z prostriedkov EÚ na investície


Ilustračná snímka, zdroj TTSK


Predstaviteľom samospráv okresu Trnava predstavili v pondelok 18. februára zástupcovia Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) investičné zámery na rok 2019.


Región získa investície v oblasti kultúry, školstva a budú realizované eurofondové projekty v doprave. Stretnutie v Trnave sa v pondelok uskutočnilo v rámci série mítingov s primátormi a starostami miest a obcí TTSK.

"V roku 2019 chceme v okrese Trnava investovať približne tri milióny eur do modernizácie ciest, opráv a modernizácie učební našich škôl a pokračovať v oprave Divadla Jána Palárika či Kopplovej vily Galérie Jána Koniarka v Trnave," povedal predseda TTSJ Jozef Viskupič.       

Popri tom má TTSK, ako dodal, na tento okres k dispozícii viac ako 8 miliónov eur z prostriedkov Európskej únie (EÚ). Vznikne sieť cezhraničných pútnických cyklotrás, kraj pripraví vlastnú nízkouhlíkovú stratégiu, viac ako milión eur bude investovaný do stredných škôl, a to hlavne na opravy budov a technického vybavenia.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2016
Kanalizácia zvýšila bonitu obce
Kvalita života obyvateľov v najväčšej obci Považskobystrického okresu – Papradne sa rapídne zvýšila pred dvomi rokmi, keď sa v spolupráci s Považskou vodárenskou spoločnosťou ukončil projekt odkanalizovania celej doliny.
viac
18.11.2018
Cenu slobody Antona Srholca získali tí, ktorí bojovali za pravdu
Prvými držiteľmi Ceny slobody Antona Srholca, ktorú udelil Trnavský samosprávny kraj (TTSK), sa stali aktivista a spisovateľ Lajos Grendel, politický väzeň Jaroslav Žilák, aktivistka Helena Woleková a herec a tribún Novembra '89 Milan Kňažko.
viac
10.02.2020
TTSK pripravil mapu prímestskej autobusovej dopravy
Mapu prímestskej autobusovej dopravy, poskytujúcu potrebné informácie o autobusových linkách dopravcov, pripravil pre obyvateľov Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Ako o tom informoval predseda TTSK Jozef Viskupič, je súčasťou série krokov smerujúcich k hľadaniu alternatívy k osobnej automobilovej do
viac
29.10.2020
Prebieha obchodná verejná súťaž na štyri nehnuteľnosti
Ešte dva týždne môžu záujemcovia predkladať cenové ponuky na kúpu nehnuteľného majetku trnavskej župy v 32. kole obchodnej verejnej súťaže. Tri zo štyroch nehnuteľností sú na predaj ponúknuté opätovne s cieľom získať výhodnejšie cenové ponuky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %