Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
23.11.2018 07:15

Kraj ocenil najlepších študentov štipendiom


Ocenení študenti so županom Trnavského samosprávneho kraja Jozefom Viskupičom.


Pri príležitosti Dňa študentstva sa župan Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič rozhodol oceniť najlepších študentov, ktorí vynikajú v športovej, vedeckej, či mimoškolskej činnosti.


„Ste lídrami, vzormi pre svoje okolie a musíte byť pripravení na to, že to môžete byť opäť vy, kto zakročí, keď si to bude situácia vyžadovať. Ak človek niečo dosiahne, málokedy to dosiahne sám. Je to zásluhou vytvoreného prostredia a najmä vďaka rodičom a pedagógom, ktorí vám odovzdávajú vedomosti. Idú vám príkladom a váš úspech teší aj ich," povedal trnavský župan, ktorý spolu s vicežupanmi Józsefom Berényim a Marek Neštickým odovzdali dvadsiatim študentom štipendiá vo výške 330 €.

Medzi ocenenými bola aj talentovaná fotografka a nádejná reportérka, víťazka celoslovenskej súťaže projektu Mladí reportéri Eliška Bohunická z Obchodnej akadémie v Trnave. „Ďakujeme kraju, že nás motivuje a vedie, k tomu, aby sme boli aktívni. Naše ďakujem patrí aj pedagógom, riaditeľom, riaditeľkám, rodičom a blízkym. Ste naše vzory živia v nás túžbu, aby sme stali lepšími športovcami, vynálezcami, žurnalistami, ale hlavne, aby sme mali túžbu stať sa lepšími ľuďmi."

Ocenení študenti boli z Gymnázia L. Dúbravu v Dunajskej Strede, Športového gymnázia J. Herdu v Trnave, Gymnázia F. V. Sasinka v Skalici, Strednej odbornej školy v Rakoviciach, Gymnázia P. de Coubertina v Piešťanoch, Gymnázia J. Matúšku v Galante, Obchodne akadémie v Trnave, Strednej priemyselnej školy elektotechnickej  v Piešťanoch, Strednej priemyselnej školy D.S. Jurkoviča v Trnave a Strednej priemyselnej školy dopravnej v Trnave.       

 Podpora talentovaných žiakov v oblasti športu: Marek Bazsó, Simona Antalíková, Miroslava Záborská, Vanesa Hocková, Denisa Kudlová, Vanda Vargová, Natália Váleková, Peter Varga, Lucia Valová, Jakub Kozmer.

Podpora mimoriadnych výsledkov žiakov vo vedomostných súťažiach a olympiádach: Eliška Bohunická, Patrícia Pálková, Andrej Ardon, Marián Poturnay, Samuel Moravčík, Darina Nádaská, Martin Szitkey, Sebastián Szabo, Andrej Karaba, Alica Ištóková.

 

Autor: (ts-ttsk-Patrik Velšic)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.10.2017
Školy dostanú vyše pol milióna eur za mimoriadne výsledky žiakov
Školy dostanú viac ako pol milióna eur za úspechy ich žiakov na celoslovenskej či medzinárodnej súťaži alebo olympiáde. Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR.
viac
29.01.2021
Župa ide riešiť nedostatok lekárov, zavádza motivačný program
Trnavská župa sa v roku 2021 chystá investovať do zdravia svojich obyvateľov. V stredu 27. januára 2021 poslanci krajského zastupiteľstva schválili nové všeobecne záväzné nariadenie, na základe ktorého budú poskytované dotácie určené na prilákanie nových a mladých lekárov do kraja.
viac
09.12.2021
TTSK chce motivovať deviatakov na štúdium nedostatočne obsadených odborov
Informáciou o aktualizácii Regionálnej stratégie v stredných školách v pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) a doplnením zoznamu nedostatočne obsadených učebných odborov sa na stredajšej (8. 12.) schôdzi zaoberali poslanci TTSK.
viac
18.01.2022
Z participatívneho rozpočtu TTSK dostane podporu 54 projektov
V treťom ročníku participatívneho rozpočtu trnavskej župy, obyvateľky a obyvatelia v online hlasovaní, rozhodli o podpore 54 občianskych a komunitných projektov. Spolu bude rozdelených celkovo 250-tisíc eur, pričom nápady budú realizované už v tomto roku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %