Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
12.06.2018 05:45

Kraj zvýši odmeny pre zamestnancov DSS


Ilustračná snímka


Zamestnanci domovov sociálnych služieb (DSS) v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) si prilepšia. Kraj im zdvojnásobí odmeny, po novom na ne každý polrok vyčlení v priemere 600 eur na zamestnanca. Na utorňajšej tlačovej konferencii o tom informovali predstavitelia BSK.


"Týmto krokom chceme dať najavo, že si týchto ľudí vážime, že ich potrebujeme a ak budeme v tomto pokračovať a budeme aj inšpiratívni pre druhých, možno sa raz dočkáme toho, že nám takíto ľudia nebudú musieť odchádzať za prácou do Rakúska," uviedol predseda BSK Juraja Droba, čím zároveň avizoval, že opatrenie nemá byť jednorazové.       

Zvýšenie sa týka 947 zamestnancov v 14 zariadeniach DSS. Odmeny si nájdu zamestnanci DSS na výplatnej páske dvakrát, v júli a v decembri. O konkrétnej výške bude rozhodovať riaditeľ DSS. "Sme presvedčení, že zohľadnia kvalitné plnenie pracovných úloh, osobné nasadenie, dôslednosť, zodpovednosť, prípadne aj zastupovanie kolegov," uviedol podpredseda BSK Mikuláš Krippel.       

Celkový náklad na ročné odmeny je vo výške 1.140.000 eur ročne, prostriedky plynú podľa zástupcov BSK z úspor v efektívnejších verejných obstarávaniach.       

Riaditeľka odboru sociálnych vecí BSK Michaela Šopová poukázala na to, že cieľom kraja je nielen zvýšiť finančné ohodnotenie pracovníkov DSS, ale aj zvýšiť ich sociálny status. "Veríme, že tieto opatrenia budú motivačným faktorom i pre to, aby sa ľudia zaujímali o túto prácu," uviedla.       

Zo 14 zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK je deväť v Bratislave, zvyšných päť je v Pezinku, Modre, Báhoni, Plaveckom Podhradí a Stupave.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2017
Ušetrené peniaze kraja idú na odmeny do školstva a sociálnych služieb
Úradu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa podarilo v rozpočte kraja ušetriť 450 000 eur, predseda BSK Juraj Droba sa ich rozhodol prerozdeliť ako odmeny v rámci školstva a sociálnych služieb.
viac
03.09.2019
BSK otvoril nové zariadenie pre deti s autizmom na Dúbravskej ceste v Bratislave
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) zriadil nové špecializované zariadenie pre deti od šiestich do 18 rokov s poruchou autistického spektra. V pondelok ho otvorili v Domove sociálnych služieb (DSS) pre deti a rehabilitačnom stredisku Rosa na Dúbravskej ceste v Bratislave.
viac
25.06.2020
BSK hľadá nových riaditeľov domovov sociálnych služieb v Bratislave a Pezinku
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) hľadá záujemcov na obsadenie pracovnej pozície riaditeľa v Domove sociálnych služieb pre deti a dospelých na Javorinskej v Bratislave a v Domove sociálnych služieb a zariadenia pre seniorov na Hrnčiarskej v Pezinku.
viac
21.08.2020
Ministerstvá stanovujú kritériá pre odmeňovanie za prácu počas pandémie
Jednotlivé rezorty stanovujú kritériá pre spravodlivé odmeňovanie pracovníkov, ktorí počas prvej vlny pandémie nového koronavírusu pracovali v takzvanej prvej línii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %