Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
23.08.2018 07:00

Kráľovstvo husaciny Vás privíta po tretí raz


Plagát - pozvánka


Pripravte sa na poriadnu zábavu a skvelú chuť kráľovskej husaciny! Kráľovstvo husaciny totiž otvorí svoje brány už v prvý septembrový deň. Prevádzky Cechu husacinárov, ktorých husacie špeciality si získali srdcia mnohých gurmánov, pohostia návštevníkov.


 Od 13:00 do 22:00 bude pripravený skvelý hudobno-zábavný program. Predstavia sa kapely Malalata a Funkiez, folklórny súbor Čečinka, Vajnorský okrášľovací spolok, bábkové divadlo a Elá Hop, ktorí zabavia aj tých najmenších.

„Kráľovstvo husaciny otvorí už po tretí raz svoje brány a privíta tak svojich návštevníkov. Sme hrdí, že sme pomohli vytvoriť ucelený regionálny produkt, ktorý do Slovenského Grobu počas sezóny priláka už vyše 75 000 ľudí a stal sa značkou kvality regiónu podobne ako bratislavské rožky alebo devínsky ríbezlák. Hody budú veľkolepé, program bohatý a nálada na jednotku,“ pozýva na podujatie výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Súčasťou tohtoročného Kráľovstva husaciny budú aj kultúrno-historické atrakcie, ktoré nielen zabavia, ale rovnako Vám aj priblížia dobové zvyklosti a spôsob života našich predkov. Budete svedkami korunovácie kráľa, slávnostného sprievodu a zažijete útok na Kráľovstvo husaciny. Navyše počas celého dňa pre Vás otvoríme dobovú krčmu s ponukou lokálnych pív a nezabudnuteľnou obsluhou. Pre tvorivých návštevníkov budú pripravené remeselné stánky, v ktorých budú prebiehať ukážky dobových remesiel.

Farmársky jarmok, Farm Fest na námestí ani tento rok nesklame širokým výberom a špičkovou kvalitou regionálnych špecialít od našich miestnych predajcov. Na výber bude z množstva vína, piva, nealkoholických nápojov, lahôdok a regionálnych sladkých pochúťok.

Pri príležitosti XVIII. Dní otvorených husacinárskych prevádzok bude v každej prevádzke Cechu husacinárov pripravené degustačné menu v hodnote 8€, ktoré si budú môcť zakúpiť v každej zo 7 reštaurácií Cechu husacinárov, po zakúpení vstupenky za 2 eurá. Bez vstupenky nie je možné zakúpiť si akciové menu a platí cena podľa platného jedálneho lístka reštaurácie. Lístky je možné zakúpiť si aj v sieti www.ticketportal.sk.

Tak ako po minulé roky sa aj tento do Kráľovstva husaciny budete môcť dopraviť zdarma spod Mosta SNP spoločnosťou Slovak Lines. Časy odchodov sú nasledovné:

Bratislava (Most SNP): 11:30, 13:00, 14:00, 16:00, 17:00, 19:00

Slovenský Grob: 16:00, 18:00, 20:00, 21:00, 22:00, 22:45

Vidíme sa v sobotu 1. septembra o 13:00 v Slovenskom Grobe! Viac informácií nájdete na stránke: http://www.kralovstvohusaciny.sk

Autor: (Bratislava Region Tourism- Petra Kotučkova)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.08.2016
Kráľovstvo husaciny aj pre najmenších
Kráľovstvo husaciny, ktorým sa Slovenský Grob stane tretieho septembra, má počas svojho „korunovačného“ dňa pripravený aj bohatý program pre najmenších.
viac
25.08.2016
Do Kráľovstva husaciny zadarmo
Bratislavský samosprávny kraj spoločne s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Bratislava Region Tourism pripravili pre návštevníkov Kráľovstva husaciny ďalšie prekvapenie.
viac
14.08.2017
Kráľovstvo husaciny otvorí svoje brány už po druhý raz
Bratislavský samosprávny kraj a Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism pozývajú do Kráľovstva husaciny. Slovenským Grobom 2. septembra prejde už po druhýkrát sprievod Márie Terézie.
viac
22.08.2019
Užite si Kráľovstvo husaciny
Chrumkavá husacina, tradičné lokše, kapusta, skvelé víno, hudobné skupiny Lojzo, Funny Fellows, Funkiez či detské divadielko, to je len malý výber z ponuky, ktorú si pre vás pripravili organizátori už štvrtého ročníka podujatia Kráľovstvo husaciny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %