Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
12.01.2018 06:30

Kremnica bude tento rok hospodáriť s prebytkovým rozpočtom


Ilustračná snímka.


Mesto Kremnica bude v roku 2018 hospodáriť s prebytkovým rozpočtom, pričom prebytok predstavuje sumu 1207 eur. Bežný rozpočet je zostavený ako prebytkový a počíta s príjmami vo výške 4,498 milióna eur a výdavkami vo výške takmer 4,435 milióna eur.


Kapitálový rozpočet je zostavený ako schodkový. Kapitálové príjmy sú v sume 821 231 eur a kapitálové výdavky sú na úrovni 1,006 milióna eur. Schodok kapitálového rozpočtu je vykrytý prebytkom bežného rozpočtu a prebytkom z finančných operácií.

Mesto čakajú v tomto roku aj viaceré investície. Táto téma však bude podľa primátora Alexandra Ferenčíka viac aktuálna v čase, kedy už bude známy výsledok hospodárenia mesta v minulom roku. V rozpočte totiž nie sú zapojené dividendy mestských lesov, ani rezervný fond.       

Primátor načrtol, že medzi prioritami kremnickej samosprávy je najmä dokončenie rekonštrukcie mestskej telocvične ešte v prvom polroku tohto roka, pokračovanie v rekonštrukcii Základnej školy Pavla Križku či cesty pred poštou.      

„Chceme rozšíriť parkovacie kapacity na Ulici Jula Horvátha, kde sme to kvôli počasiu nestihli v predchádzajúcom roku,” podotkol s tým, že parkovacie miesta by mali pribudnúť aj na Dolnej ulici.

Mesto tiež bude pokračovať v rekonštrukcii ciest a chodníkov. Ešte pred koncom minulého roka podľa Ferenčíka zakúpilo infraset na opravy výtlkov asfaltovou zmesou. Opravy výtlkov tak budú podľa jeho slov jednoduchšie.       

Okrem toho má samospráva pripravených niekoľko projektov, s ktorými sa chce uchádzať o prostriedky z eurofondov. „Pokračovať budú aj prípravné práce na obytnej zóne Veterník, či práce na Relax centre. Chceli by sme opraviť strechu, ktorá tečie a spôsobuje problémy nad bazénom,” dodal primátor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2017
Prievidza plánuje v budúcom roku hospodáriť s viac ako 35,6 milióna eur
Prievidza plánuje budúci rok hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom vo výške viac ako 35,6 milióna eur. Vyplýva to z jeho návrhu, ktorý samospráva zverejnila na oficiálnej internetovej stránke mesta.
viac
06.12.2017
Bratislava predkladá mestským poslancom na schválenie rozvojový rozpočet
Rozpočet nhlavného mesta na rok 2018 plánuje celkové príjmy vo výške 368,2 mil. eur, čo predstavuje medziročné navýšenie o 7,3 %. V rovnakej sume sú plánované aj výdavky mesta.
viac
21.05.2020
Mesto Svidník vlani investovalo do komunikácií a škôl
Nosnými oblasťami investícií mesta Svidník boli v roku 2019 miestne komunikácie a školské zariadenia. Vyplýva to zo záverečného účtu mesta, ktorý v stredu mestskí poslanci schválili na svojom zasadnutí.
viac
20.01.2023
Zvolenská Slatina chce tento rok hospodáriť s rozpočtom viac ako dva milióny eur
Obec Zvolenská Slatina vo Zvolenskom okrese plánuje tento rok hospodáriť s rozpočtom viac ako dva milióny eur. Potvrdila to starostka Mária Klimentová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %