Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
17.10.2018 02:36

Kremnickí poslanci prerozdelili posledné tohtoročné dotácie


Ilustračná snímka, zdroj Slovakiatravel


Kremnickí poslanci prerozdelili posledné tohtoročné dotácie v oblasti kultúry a športu. Celkovo dalo mesto v roku 2018 na dotácie viac ako 33.780 eur. Pôvodne však bolo na dotácie určených viac prostriedkov.


Kým v oblasti športu boli vyčerpané takmer všetky prostriedky vyčlenené na tento účel, v oblasti kultúry ostalo nevyčerpaných 1467 eur.      

Jana Bieleschová z Mestského úradu v Kremnici priblížila, že vzhľadom na novembrové komunálne voľby a zmenu zastupiteľstva už mimoriadnu výzvu na udelenie dotácií mesto nevyhlási. "Je to výnimka, keďže idú voľby a už by ich nemal kto schváliť. Obyčajne sa totiž vyčerpajú všetky finančné prostriedky určené na dotácie," podotkla v tejto súvislosti. O dotácie tak budú môcť subjekty požiadať až v budúcom roku.       

Dotácie sa v meste rozdeľujú v troch termínoch. Prvým termínom, dokedy je možné zaslať žiadosti, je 28. február, druhým 31. máj a tretím 31. august.       

V poslednom kole dotácií mestskí poslanci pridelili v oblasti kultúry sumu 714 eur. Tieto finančné prostriedky si rozdelia Dychová hudba Minciar, občianske združenie (OZ) Slnko ľuďom a OZ Pes a mačka v ohrození. V oblasti športu udelili poslanci dotácie vo výške 2722 eur. Úspešnými žiadateľmi boli kolkársky oddiel TJ Kremnica, Mestský klub lyžiarov a Občianske združenie Skiklub Kremnica.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.01.2017
Karlova Ves bude poskytovať dotácie podľa nových pravidiel
Firmy, združenia, spolky, organizácie a rovnako tak podnikatelia so sídlom alebo sférou činnosti na území bratislavskej Karlovej Vsi budú môcť i v tomto roku požiadať mestskú časť o dotáciu, určenú pre verejnoprospešné služby a účely, podporu podnikania a zamestnanosti.
viac
09.04.2019
Krajskí poslanci rozdelili na projekty 899-tis. eur
Projekty z oblasti športu, kultúry a sociálnych služieb na pondelkovom rokovaní podporili prešovskí krajskí poslanci sumou 899-tis. eur. Ide o dotácie z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) pre rok 2019 v rámci Výzvy PSK. Doručených bolo 865 žiadostí, z toho 516 žiadateľov bolo úspešných.
viac
25.08.2020
Krajskí poslanci rozdelili v rámci výzvy pre región 2,2 milióna eur
Rozvoj cyklodopravy a cykloturizmu, výstavbu športovísk a zvýšenie kvality v sociálnych službách a paliatívnej starostlivosti podporili na svojom rokovaní v pondelok (24. 8.) prešovskí krajskí poslanci sumou 2,2 milióna eur.
viac
27.06.2023
Vo Výzve poslancov PSK zastupiteľstvo rozdelilo viac ako dva milióny eur
Zastupiteľstvo Prešovského samosprávneho kraja (PSK) rozdelilo v pondelok viac ako dva milióny eur vo Výzve poslancov PSK za tento rok. V šiestich rôznych programoch poslanci schválili celkovo 715 žiadostí o pridelenie dotácií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %