Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
29.06.2019 09:00

Kukuričné bludisko otvoria v posledný júnový deň


Ilustračná snímka (tasr)


Kukuričné bludisko, v ktorom sa dá ľubovoľne dlho hľadať východ a zažiť pri tom množstvo zábavy, bude aj toto leto na poli pri Vlčkovciach. Svoje brány otvorí v posledný júnový deň. TASR o tom informoval autor myšlienky Miroslav Sedlák.


Oproti premiérovému ročníku bude bludisko na väčšom priestore. "Bludiská budú dve a zhruba na ploche štyri a pol hektára, vlani to bolo na dva a pol," uviedol pre TASR Sedlák, konateľ spoločnosti, ktorej roľa s kukuricou patrí. Labyrint mal 1,9 kilometra dlhú trasu, v tomto roku to bude dohromady približne 2,7 kilometra.      

"Mysleli sme však na menšie deti, pre ktoré urobíme bludisko o niečo menšie a aj menej komplikované, ako bolo v minulom roku. Také, aby mohli splniť všetky úlohy a mali z toho radosť. Pre väčších či dospelých pridáme druhé, veľké bludisko," uviedol. Obe budú v kukurici okolo troch metrov vysokej, i keď niekoľko nesprávnych a jednu správnu cestu vysekali v poraste už vtedy, keď boli rastliny do výšky kolien.       

Vlaňajšie premiérové bludisko malo podľa Sedláka návštevnosť nad očakávanie, hoci ju ovplyvnili aj mimoriadne horúce letné dni. "Chodili k nám ľudia z celého Slovenska, doslova z každého kraja. Veľa bolo návštevníkov z Čiech i iných krajín," zrekapituloval Sedlák. Pretože sa bludisko nachádza v blízkosti diaľnice D1, nemali záujemcovia problém túto atrakciu nájsť, keď zbadali pútač.       

Organizátori pripravili aj zázemie pre návštevníkov, bude možné si zakúpiť nápoje alebo kukuricu na konzumáciu. "Využijeme opäť zázemie, ktoré máme pripravené na samozber jahôd, čo sa u nás každoročne robí," dodal Sedlák. Pribudne prístrešok, kam sa bude možné schovať pred páľavou alebo nečakaným dažďom. Bludisko by malo byť k dispozícii do konca septembra.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.04.2016
V sobotu otvoria v Kežmarku cyklistické chodníky
Primátor mesta Kežmarok Ján Ferenčák v sobotu (23. 4.) oficiálne otvorí cyklistické chodníky, ktoré boli dokončené vlani.
viac
27.05.2016
Cyklokorytničku otvoria 11. júna
Cyklistickú, náučno-relaxačnú trasu pre peších turistov, bežcov i cyklistov, vedúcu z Ružomberka do Korytnice, otvoria v sobotu 11. júna.
viac
21.07.2016
Po desiatich rokoch otvoria brány Budatínskeho hradu a jeho kaplnky
Budatínsky hrad, ktorý bol od roku 2006 pre verejnosť uzavretý, čaká veľkolepé otvorenie.
viac
24.02.2019
Vlčkovce: Kukuričné bludisko bude aj tento rok
Kukuričné bludisko, v ktorom sa dá ľubovoľne dlho hľadať východ a zažiť pritom množstvo zábavy, bude aj toto leto na poli pri Vlčkovciach. Dokonca zdvojnásobí svoju rozlohu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %