Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
04.03.2019 03:45

Kultúrny dom v Hanušovciach zrekonštruujú za viac ako 690-tis. eur


Ilustračná snímka TASR


Objekt kultúrneho domu v Hanušovciach nad Topľou zrekonštruujú za viac ako 690-tis. eur. Samospráva na tieto aktivity získala nenávratný finančný príspevok.


"Predmetom rekonštrukcie je zateplenie obvodového plášťa budovy, rekonštrukcia kúrenia vrátane výmeny kotlov, výmena osvetlenia a vetranie budovy s rekuperáciou," informoval TASR primátor mesta Štefan Straka. Výsledkom obnovy bude podľa jeho ďalších slov úspora finančných prostriedkov pri prevádzke budovy.

So stavebnými prácami začali vlani v októbri. Ukončenie aktivít projektu je naplánované na november tohto roka. "Práce by sa podľa predbežného odhadu mohli skončiť koncom augusta," spomenul primátor. Realizátorom stavby je bratislavská spoločnosť Euro-Building, a. s. "Cena za dielo je 690.880 eur, z toho spoluúčasť mesta tvorí 5 %, čo je 34.544 eur," vyčíslil Straka.       

Dôvodom, prečo sa samospráva rozhodla pustiť do obnovy tohto objektu, je podľa primátora to, že Hanušovce nad Topľou potrebujú moderný kultúrny stánok, ktorý ponúka dôstojné podmienky pre divákov, ale aj účinkujúcich. "Predovšetkým folklór je v meste mimoriadne silný, veď tu pôsobia až dva folklórne súbory – Oblík a Vargovčan, ktoré reprezentujú mesto doma aj v zahraničí," vysvetlil.       

S prevádzkou budovy začali v roku 1983. Jej technický stav bol podľa Straku už nevyhovujúci a preto mesto pripravilo projekt na rekonštrukciu. Ide o dvojpodlažný, čiastočne podpivničený objekt s rozlohou 2134 metrov štvorcových.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.09.2019
Mesto plánuje zrekonštruovať Kultúrny dom v Šali
Mesto Šaľa plánuje zmodernizovať Kultúrny dom v Šali. Časť financií na rekonštrukciu bude musieť samospráva vyčleniť zo svojho budúcoročného rozpočtu.
viac
16.03.2021
Obec pokračuje v rekonštrukcii budovy bývalého mlyna
Obec Kostoľany nad Hornádom v okrese Košice-okolie pokračuje v rekonštrukcii budovy bývalého vodného mlyna, koronakríza práce neovplyvnila. Povedal to starosta obce Anton Medvec. Doposiaľ chátrajúce priestory majú slúžiť na kultúrno-spoločenské účely.
viac
23.09.2021
Radnica finišuje s rekonštrukciou kultúrneho domu
Radnica v Šali finišuje s rozsiahlou rekonštrukciou kultúrneho domu. Budova z roku 1973 bude mať po ukončení stavebných prác novú fasádu, zmodernizované interiéry i vnútorné vybavenie a technológie.
viac
15.02.2023
Obnovu kultúrneho domu a obecného úradu by mali onedlho ukončiť
V Čekovciach v okrese Krupina obnovujú kultúrny dom a obecný úrad. Obec na to získala dotáciu takmer 394.262 eur od Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA). Uviedol to starosta Milan Gregáň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %