Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.04.2018 11:30

Lásku nájdete v Ružinove


Ilustračný výrez plagátu


Zamilujte sa v Ružinove aj do Ružinova je hlavnou myšlienkou organizátorov už 2. ročníka prvomájového podujatia Zamilovaný Ružinov. I keď tento rok čerešne odkvitli veľmi rýchlo a nie každý stihol svoju lásku spečatiť bozkom pod rozkvitnutým stromom, v novo sa rodiacom parku, tak môžete urobiť.


Roh križovatky ulíc Ružinovská a Tomášikova už čoskoro bude zdobiť Ružinovský park. Čerešňa, ktorá sa vlani stala jeho prvým pilierom, si postupne nachádza pevné miesto v srdciach Ružinovčanov. Preto bude aj tento rok pripravený – okrem sľúbeného bozkávania - zábavný, športový aj poučný program, vďaka ktorému sa do mestskej časti Ružinov určite zamilujete. Zacvičte si jógu spolu s TOP trénerom Fredym Ayisim alebo si vybicyklujte smoothie či cukrovú vatu na revolučnom BikeLab. Potom si oddýchnite pri orientálnom čaji dovezenom špeciálne pre zamilovaných až z ďalekej Číny a môžete si vyskúšať zahrať na rytmicko – melodickom hudobnom nástroji WoodPack. Ten je vyrobený z vysoko rezonančného dreva, ktoré rozozniete dotykmi končekov prstov na vyrezaných jazýčkoch rôznej dĺžky. Ak prídete v spoločnosti svojho štvornohého priateľa, ponúkame psie cvičisko s profesionálnym inštruktorom a trénerom, ktorý predvedie rôzne tipy a triky ako spraviť svojho miláčika a rovnako jeho pána ešte šťastnejším. „Hlavnou úlohou mestských parkov je vytvárať verejný priestor, ktorý svojim pokojom a pohodou priláka ľudí, aby sa tu stretávali, porozprávali sa a navzájom sa spoznávali“, hovorí autor myšlienky Branislav Kaliský a dodáva, že aj preto bude jeho súčasťou jazierko či náučný chodník, ktorým sa budú môcť obyvatelia prejsť už teraz. Pre deti je pripravený obľúbený nafukovací hrad, kolotoč, veľké bublifukovanie a zábavná klauniáda.

Základy Ružinovského parku symbolicky „zasadili“ minulý rok mestský poslanec Branislav Kaliský spolu s OZ ZELENÁ BRATISLAVA a s OZ VIAC AKO 1000 SLOV, ktoré bude po dokončení projektu pokračovať v starostlivosti. Odovzdanie parku do užívania verejnosti je plánované v roku 2020.

Autor: (ts-ruzinov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.12.2016
Park Andreja Hlinku zavonia Farmárskymi trhmi a Adventom
MČ Bratislava - Ružinov a Cultus Ružinov si pre obyvateľov mestskej časti a jej návštevníkov pripravili na víkend 17. a 18. decembra 2016 Farmárske trhy, kde nebude chýbať dobré jedlo, ani bohatý kultúrny program.
viac
13.11.2018
Vo Fiľakove by mohol pribudnúť nový cyklochodník
Samospráva Fiľakova chce vystavať nový cyklochodník. Ten by mal spojiť železničnú stanicu s priemyselnou zónou. Na tento účel mesto žiada z akčného plánu regionálny príspevok vo výške 175-tisíc eur.
viac
21.02.2020
Pri Zemplínskej šírave vzniká rekreačný komplex za šesť miliónov eur
Pri Zemplínskej šírave má na ploche približne 12 hektárov vzniknúť rekreačný komplex. Informovala o tom Lucia Ciriaková zo spoločnosti CEE Real Estate Group, ktorá je investorom projektu.
viac
22.11.2023
Tatranský národný park sa dočkal nového návštevného poriadku
Niekoľkoročná snaha o dokončenie Návštevného poriadku Tatranského národného parku (TANAP) bola zavŕšená. Aj najstarší národný park na Slovensku má svoj strategický dokument. Platiť začne od polovice decembra. Informoval o tom námestník riaditeľa Správy TANAP Peter Spitzkopf.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %