Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
12.08.2018 11:00

Letná grilovačka či bicyklová šou. Centrum Žiliny ožije netradičnými podujatiami


Pozvánka


Žilinské kultúrne leto pokračuje aj budúci týždeň ďalšími zaujímavými aktivitami. Tentoraz si v piatok 17. augusta 2018 prídu na svoje nielen milovníci dobrého jedla, ale aj fanúšikovia adrenalínových športov.


Kuchárski majstri si rozložia svoje grily a majstri sveta vo freestyle BMX predvedú unikátnu akrobatickú show, a to všetko priamo v centre mesta.

Na Mariánskom námestí zažijú návštevníci nefalšovanú letnú grilovačku na druhom ročníku kulinárskeho festivalu Bavme sa varením. Obľúbené námestie sa premení na jednu veľkú kuchyňu a rozvonia ho dobrotami z grilu. O jedle sa však nebude len hovoriť, bude ho možné aj ochutnať. Chuťové bunky návštevníkov tohto gurmánskeho podujatia si pochutnajú na špecialitách žilinských šéfkuchárov, chýbať nebude ani dražba jedál či dobrá hudba. „Veľká grilovačka začína už o 15.15 hod., ktorú na úvod spríjemní hudobný hosť a oficiálne otvorenie je naplánované na 15.50 hod. Návštevníci sa môžu tešiť na známeho moderátora kulinárskych relácií Milana „Juniora“ Zimnýkovala, praktické rady kuchárskych majstrov ako správne grilovať a na záver na Matúš Jakabčic big band, ktorý spravia jazzovú bodku za podujatím,“ priblížila vedúca odboru kultúry, športu, cestovného ruchu a miestneho rozvoja mesta Žilina Ingrid Dolniková.

Iskriť to bude aj na neďalekom Námestí Andreja Hlinku. So svojou JF BMX freestyle show sa predstavia majstri sveta vo Freestyle BMX Ján Jílek a Dominik Nekolný. Prostredníctvom edukačných a zábavných programov znázornia rôzne techniky akrobatických kúskov. „Mesto Žilina prichádza v rámci kultúrneho leta s novinkou, ktorá veríme že poteší všetkých milovníkov adrenalínových a freestylových športov. Skvelí bikeri predvedú jedinečnú šou, nebude chýbať ani súťaž BMX LOCAL HERO, kde sa o prvenstvo pobijú lokálni bikeri. Diváci sa môžu tešiť na bohatý program plný exhibície, hudby, streetdanceových vystúpení, šermu a adrenalínu,“ uzavrela Ingrid Dolniková.

 

Autor: Barbora Zigová, hovorkyňa mesta


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2017
Čistenie Vodného diela Žilina už tento víkend
Jarné upratovanie vo veľkom dorazilo aj do Žiliny. Okrem čistenia ulíc, zberu veľkoobjemového odpadu či revitalizácie zelene, sa čistoty dočká aj okolie Vodného diela pri Žiline.
viac
29.11.2017
Na Mariánskom námestí v Žiline inštalujú novú vianočnú výzdobu
Mesto Žilina si pre svojich obyvateľov a návštevníkov pripravilo malé prekvapenie v podobe novej vianočnej výzdoby na Mariánskom námestí. Aktuálne prebieha jej postupné osádzanie a skúšanie.
viac
22.11.2018
Čarovná predvianočná atmosféra začína už aj v Žiline
Oproti minulému roku bude na Mariánskom námestí viac predajných stánkov. Návštevníci tu nájdu 14 stánkov s občerstvením, osem z nich bude predávať prioritne tradičné jedlá, šesť stánkov tradičné nápoje.
viac
22.02.2023
ÚHA chce spustiť súťaž na rekonštrukciu pamiatkovej rezervácie
Útvar hlavného architekta (ÚHA) v Žiline sa chce v roku 2023 pustiť do architektonickej súťaže na rekonštrukciu mestskej pamiatkovej rezervácie. Tvorí ju Mariánske námestie a priľahlých 21 ulíc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %