Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
07.06.2018 10:00

Letná kvapka krvi na Úrade TSK


Ilustračný výrez plagátu - pozvánka


Trenčiansky samosprávny kraj pozýva všetkých, ktorí sú ochotní darovať kúsok zo seba samého, na Letnú kvapku krvi, ktorá sa uskutoční v pondelok 11. júna2018 od 8.00 hod. na Úrade TSK. V rovnaký termín sa odber krvi bude konať aj v Nemocnici s poliklinikou (NsP) na Myjave.


Darcovia, ktorí nemajú možnosť prísť v pondelok, môžu darovať krv aj v utorok 12. júna 2018 od 7.00 h v NsP Považská Bystrica a v NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach.

 Už v poradí štvrtý rok po sebe Trenčianska župa pokračuje v úspešnej a milej tradícii darcovstva krvi na Úrade TSK. V spolupráci s Národnou transfúznou službou Trenčín, považskobystrickou, myjavskou a bojnickou nemocnicou župa organizuje v poradí siedmu kvapku krvi s prívlastkom „letná“. Darcovia , ktorí prídu krv darovať priamo na župu, budú mať možnosť zistiť niečo viac aj o svojom zdraví. Zástupcovia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva z Trenčína všetkým návštevníkom odmerajú hladinu cholesterolu i krvný tlak. Počas „župných kvapiek krvi“ sa od roku 2014 podarilo od dobrovoľných darcov získať už viac ako 140 litrov najvzácnejšej tekutiny.

Tešíme sa na Vašu účasť. Vidíme sa v pondelok na v poradí siedmej Kvapke krvi. Ďakujeme za šírenie tejto informácie medzi čo najväčší počet ľudí.

Autor: (ts-tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2016
Open Days Europe Direct 2016 na Úrade TSK
Vo štvrtok 1. decembra 2016 sa v priestoroch Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v Kongresovej sále bude konať podujatie s názvom Open Days v Europe Direct 2016, ktoré je určené pre študentov stredných škôl z celého Trenčianskeho kraja.
viac
02.05.2017
Predĺžený víkend na hornej Nitre
Každý kút Trenčianskeho kraja svojim kultúrnym bohatstvom zapadá do pestrej mozaiky ľudových tradícií a unikátov nášho regiónu. Kým na myjavských kopaniciach pletú unikátnu tylovú čipku či v Rudníku vyrábajú jedinečné výrobky z prútia, nezaostáva ani región hornej Nitry.
viac
22.01.2018
V tradícii darovania krvi Bystričania pokračujú aj v novom roku
Po úspešnom obnovení tradície darovania krvi v priestoroch Mestského úradu (MsÚ) v apríli 2017, pokračujú v pomáhaní druhým aj v novom roku. Novoročná kvapka krvi premení na odberovú miestnosť už po druhý raz zasadačku č. 250.
viac
24.05.2019
Už budúci týždeň sa môžete zapojiť do Jarnej kvapky krvi
Posledný májový týždeň budú zamestnanci Trenčianskej župy i obyvatelia kraja opäť pomáhať. Široká verejnosť môže prísť darovať vzácnu červenú tekutinu v rámci spoločného odberu krvi na Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) alebo do jednej z troch župných nemocníc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %