Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
16.06.2018 06:00

Letná sezóna odštartovala tradičným odomknutím hladiny jazera


Snímka: TASR


Tradičným symbolickým odomknutím hladiny Štrbského plesa otvorili v piatok letnú turistickú sezónu v regióne.


"Veríme, že bude dobrá a nenaruší ju dážď. Rozbeh je dobrý, tak dúfame, že budeme pokračovať v nastavenom trende, ktorý tu je posledné roky, kedy sme mali každoročne nárast návštevnosti," konštatoval starosta obce Štrba Michal Sýkora.       

Na Štrbskom Plese sa môžu návštevníci tešiť v lete na množstvo podujatí, chýbať nebude tradičná Benátska noc, remeselné trhy, Štrbská športová smršť či muzikál Kubo pod skokanskými mostíkmi s tanečníkmi z Lúčnice. Opäť sa môžu návštevníci tešiť aj na rezbárske sympózium, z ktorého vzídu ďalšie drevené sochy. Tie budú neskôr zdobiť okolie jazera i celej osady. "Novinkou je beh na vrchol skokanského mostíka na Štrbskom plese. Najnovšia vec je, že sme pripravili novú knihu o Štrbskom plese a atrakciách, ktoré ho robili v minulosti osobitým," doplnil Sýkora. Publikáciu uviedli do života počas slávnostného otvorenia sezóny.       

Jednou z najnavštevovanejších atrakcií je aj člnkovanie na jazere. Vlani na hladinu vypravili zhruba 3500 člnkov a jazdu s výhľadom na okolité vrcholy Tatier si tak užilo viac ako 18.000 turistov. "Minulý rok sa nám podarilo sprevádzkovať nové mólo, tento rok pribudli tri nové člnky, všetky sú už drevené a novinkou bude v lete aj čln s preskleným dnom," upozornil zástupca prevádzkovateľa člnkovania na Štrbskom plese Lukáš Brodanský.       

Nápor návštevníkov v minulosti spôsobil problém, že najmä počas organizácie podujatí, už nebolo na Štrbskom Plese, kde zaparkovať. Nové parkovacie miesta tam tento rok nepribudli, starosta preto odporúča turistom nechať vozidlá v podhorí a vyviesť sa hore hromadnou dopravou. "Budeme mať počas leta posilnenú prevádzku električiek aj zubačiek, takže je tu tá možnosť," konštatoval Sýkora. Dodal, že ceny parkovného sa na území osady oproti minulým rokom nezmenili.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2016
Otvorenie letnej turistickej sezóny bude trvať desať dní
Letná turistická sezóna sa pomaly začína už aj vo Vysokých Tatrách. Séria podujatí pri tejto príležitosti odštartuje symbolickým odomknutím hladiny Štrbského plesa v piatok 10. júna a vyvrcholí športovou akciou Tatry Running Tour počas troch dní 17. – 19. júna.
viac
18.06.2019
Tatranci štartujú letnú sezónu, spestrí ju množstvo podujatí
Tatranci majú pred sebou letnú turistickú sezónu. V piatok doobeda symbolicky odomkli hladinu Štrbského plesa. Starosta Štrby Michal Sýkora verí, že sezóna bude ešte úspešnejšia ako vlaňajšia a že aj vďaka titulu top destinácia od Lonely Planet zavíta do regiónu ešte viac turistov.
viac
23.05.2023
V kúpeľoch otvoria cez víkend letnú sezónu
V kúpeľoch Dudince v Krupinskom okrese otvoria počas posledného májového víkendu tohtoročnú letnú kúpeľnú sezónu. Informovala o tom Andrea Petrušová zo spoločnosti Kúpele Dudince.
viac
10.06.2023
Spustením člnkov na hladinu jazera symbolicky otvorili letnú sezónu
Na Štrbskom Plese opäť spustili na hladinu jazera po zimnej prestávke člnky, Tatranci tak symbolicky odštartovali novú letnú turistickú sezónu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %