Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
01.07.2018 03:54

Letné kino v Trebišove


Pozvánka


Po minuloročnom úspešnom projekte, kedy mestu Trebišov získalo grant z programu spoločnosti TESCO na zakúpenie projektora na premietanie filmov pod hviezdami, sa v aktuálnej sezóne vytvorí priestor na kvalitnú technickú i programovú štruktúru premietania vybraných filmov už od začiatku leta.


Mesto Trebišov pripravilo pre svojich občanov a návštevníkov mesta bohatú nádielku zo sveta kvalitnej filmovej produkcie, ktorá bude v tohoročnej sezóne ešte viac posilnená novým premietacím plátnom, obrazovkou a ozvučením.

Prvé večerné premietanie Letného kina je naplánované na prvú júlovú sobotu 7.7. so začiatkom o 21.00 h, kedy si diváci v amfiteátri pozrú rodinnú komédiu AJ DVAJA SÚ RODINA - silný príbeh o vzťahu otca a dcéry. Zrelý príklad toho, že život sa nikdy nepýta, či ste na jeho prekvapenia pripravení. Striedanie šťastných a smutnejších chvíľ vo filme pôsobí takmer ako metafora pre reálny život, ktorý žije každý z nás.

Do zrekonštruovaného amfiteátra mestského parku môžu Trebišovčania, ale i rekreanti a hostia z okolia prísť si vychutnať obľúbené filmové tituly pod holým nebom, a to každú sobotu počas mesiacov júl a august 2018

Trebišovské letné kino vracia do mesta to, čo tu malo kedysi veľkú popularitu. Návrat do niekdajších čias, kedy amfiteáter navštevovali stovky ľudí z Trebišova i okolitých obcí a využívali ho na časté trávenie voľných chvíľ, oživí u staršej generácie spomienky na svoju mladosť a súčasnej generácii prinesie možnosť spoznať neopakovateľnú atmosféru pri pozeraní filmu na deke pod hviezdami, či vytvoriť si napr. nové priateľstvá.

Bezplatné letné premietania filmov v amfiteátri mestského parku potrvá v stanovených dňoch až do vyvrcholenia najväčších mestských slávností – Dni mesta Trebišov (26 augusta).

 Zostáva už len sledovať program Letného kina, zbaliť si deky, repelenty, príp. mikinu, vziať priateľov a s dobrou náladou prísť na amfiteáter!

 

Autor: Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta Trebišov


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2018
Rekonštrukcia divadelnej sály v budove MsKS
Na základe výsledkov hodnotenia a odporúčania príslušnej odbornej komisie posudzovateľa mesto Trebišov uspelo so žiadosťou o poskytnutie finančných prostriedkov z Audiovizuálneho fondu na projekt „Rekonštrukcia divadelnej sály v budove MsKS“.
viac
08.07.2019
Letné kino na známej bratislavskej pláži otvorí Bohemian Rhapsody
Oscarom ocenené hudobné filmy otvoria i ukončia v poradí 9. sezónu Letného kina Bažant Kinematograf na Magio pláži v Bratislave. V nedeľu päťtýždňovú filmovú seansu pod hviezdnou oblohou odštartoval titul Bohemian Rhapsody.
viac
11.12.2019
Cudzinec v raji bude 11. decembra v Bratislave
Jediné premietanie filmu Stranger in Paradise (Cudzinec v raji) na Slovensku v roku 2019 a následnú diskusiu s hosťami z Nepálu, Kazachstanu a Ukrajiny organizuje Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) v stredu 11. decembra o 18. hodine v Kine Lumière v Bratislave.
viac
09.07.2020
V areáli hvezdárne čaká návštevníkov premietanie v letnom kine
Premietanie v letnom kine bude aj tohto roku jednou z aktivít, ktoré návštevníkom ponúkne Hvezdáreň Rožňava. Informovala o tom Anežka Kleinová z Gemerského osvetového strediska, ktoré premietanie organizuje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %