Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
02.08.2016 01:36

Liptov privíta zlatých chlapcov z Göteborgu


Ilustračný výrez plagátu


Liptov čaká víkend plný hviezd. V piatok 5. 8. 2016 bude hrať prím pivo, a to na ďalšom ročníku Pivného festivalu v Kúpeľoch Lúčky. V sobotu to v Liptovskom Jáne rozbalia na hviezdnej Beach Party. V nedeľu na futbalovom ihrisku v Liptovskom Jáne si to rozdajú zlatí hokejoví chlapci z Göteborgu.


Na futbalovom ihrisku v Liptovskom Jáne si to rozdajú zlatí hokejoví chlapci z Göteborgu. Účasť prisľúbili Miroslav Šatan, Jozef Stümpel, Peter Bondra a ďalší hviezdni športovci vrátane lyžiarky Petry Vlhovej.

To, že sa v prvý augustový víkend na Liptov skutočne oplatí cestovať potvrdzuje komplexnosť ponuky regiónu, ale aj atraktívne podujatia a ich hviezdne obsadenie.

„V piatok 5. augusta pred Kúpeľnou dvoranou, v jediných liečivých liptovských kúpeľoch na Lúčkach, čaká na návštevníkov Liptova od 16-tej hodiny piaty ročník Pivného festivalu. Hviezdami podujatia budú kvalitné slovenské a zahraničné pivá, nebude chýbať ani pravé liptovské pivko, pivné špeciály a vystúpi aj skupina Drišľak a Kristína Debnárová,“ povedal Peter Mičko z KÚPEĽOV LÚČKY, a. s. Organizátori pripravili aj súťaže v držaní litrového pohára či pití piva, tombolu a tiež tanečnú zábavu do neskorých nočných hodín: http://www.kupele-lucky.sk/sk/news/59-pivny-festival-v-kupeloch-lucky

 

Keď sa návštevníci presunú z Dolného Liptova na ten Horný, tak si to treba namieriť do Liptovského Jána, obce, ktorá sa hrdí po Demänovskej Doline druhým miestom v celoročnej návštevnosti regiónu. Víkend v tomto turistickom raji bude skutočne hviezdny.

Tunajší Liptovský dvor sa v sobotu 6. 8. 2016 premení na prímorskú destináciu. Hotelieri totiž pripravili už deviaty ročník obľúbenej Beach Party. „Chceli sme priniesť na Liptov niečo originálne, kde sa ľudia zabavia, vytancujú na letné hity, preto vznikla naša Beach Party, netradične na horách. Nebude chýbať pláž s pieskom, zábava pre malých aj veľkých, súťaže, penová disco, detský koncert PÁNKO, bubenícka show aj fantastické letné občerstvenie. Začíname v sobotu o 15-tej palacinkovou hodinkou, počas ktorej každé dieťa dostane sladkú palacinku. Tešíme sa na všetkých, veď vstup je bezplatný,“ prezradil Richard Holec riaditeľ hotela Liptovský dvor****. Podrobnosti o podujatí na http://www.liptovskydvor.sk/beach-party-2016/

 

Čerešničky na šľahačke sú väčšinou sladké, ale tá nedeľná v Liptovskom Jáne bude hviezdna a športová. Zlatí chlapci z Göteborgu majú Liptov veľmi radi, ale v takejto zostave ešte v týchto končinách neboli a ani tu nehrali netradične futbal. Obecné futbalové ihrisko tak zažije parádu z kategórie sen. Hokejisti Miroslav Šatan, Jozef Štümpel, Peter Bondra, ale aj lyžiarka a rodáčka Petra Vlhová si obujú kopačky a rozdajú si to v exhibičnom futbalovom zápase s odchovancami mikulášskeho hokeja na čele s Martinom Cibákom, Milanom Jurčinom, Jánom Lacom či Marekom Uramom. Prvý kop zápasu o TALENT CUP bude odpískaný o 14-tej a športovci zabojujú na dva polčasy po 20 minút. Po finálovom hvizde čaká na zvedavých návštevníkov hviezdna dražba o rukavice, hokejky, dresy, lyžiarske potreby a to aj s podpismi športových hviezd. Komu sa neujde športový úlovok, tak môže uloviť aspoň hviezdny podpis na autogramiáde. „Veľmi nám záleží na popularizácii športu a hokeja. Liptovský Mikuláš bola liaheň výborných hráčov a preto podporujeme hokejové talenty. Aj takáto akcia môže a určite aj prispeje k lepšiemu povedomiu, že viesť deti k športu je výborná vec, ktorá ich jednak naučí disciplíne, fungovaniu v kolektíve, ale zároveň im ukáže lepší a najmä zdravší spôsob ako tráviť voľný čas,“ povedal Martin Cibák, jediný liptovský držiteľ Stanley Cupu a zároveň duša projektu Hokejové talenty Liptova. Viac informácií o programe nájdete tu: https://www.hokejovetalenty.sk/talent-cup/ 

 

Súčasťou programu budú aj tvorivé dielne, remeselné stánky, detská hokejová prípravka a o zábavu sa postarajú aj skákacie hrady, trampolína či maľovanie na tvár. Skutočne pestrý nedeľný program v Liptovskom Jáne, v záhradnej reštaurácii pri futbalovom ihrisku, uzavrie 3. ročník festivalu Svätojánsky grif. Predstaví sa zaujímavá zostava ľudový hudieb a interpretov vrátane obľúbených Sendreiovcov. Podrobný program je k nahliadnutiu na tomto linku: www.a-panter.sk/grif

„Čaká nás ďalší, skutočne pestrý liptovský víkend. Cesta ako zvyšovať návštevnosť regiónu vedie cez kvalitné služby a atraktívny program. Keď sa podarí pripraviť zaujímavý event a ešte aj pritiahnuť známe osobnosti, tak je to zaručene tá najlepšia pozvánka na Liptov,“ doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Je vysoko pravdepodobné, že koncentrácia lovcov hviezdnych podpisov, milovníkov piva, ľudovej hudby a plážovej zábavy bude už o týždeň najvyššia práve na Liptove. Pridáte sa? www.visitliptov.sk

Autor: (ts-rl)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2016
Liptáci otvorili letnú turistickú sezónu
Obec Liptovský Ján bola vo štvrtok dejiskom spoločného otvorenia letnej turistickej sezóny v liptovskom regióne.
viac
09.12.2016
Príbeh Vianoc na Liptove
Až do sviatku Troch kráľov bude v Jánskej doline pre turistov a dovolenkárov sprístupnený drevený betlehem. Sedem sôch, ktorým dominuje Mária s Ježiškom pripomínajú krásny odkaz Vianoc. Ten túto sobotu pripomenie v kultúrnom dome v Liptovskom Jáne aj vystúpenie divadelníkov.
viac
02.07.2018
Najväčší festival bábkových divadiel na Slovensku
Od 5. až 7. júla 2018 sa zmení Liptovský Ján a Jánska dolina na miesto plné rozprávok a to vďaka prvému ročníku rodinného podujatia ZA 7 HORAMi. Najväčší slovenský festival bábkových divadiel odprezentuje tvorbu až šiestich divadiel.
viac
20.12.2018
Do Jasnej bezplatne
Už od stredy 26. decembra 2018 začínajú na Liptove premávať bezplatné SKI & AQUA BUS-y. Lyžiarov budú voziť na zjazdovky do Jasnej z celej Demänovskej doliny. Zároveň spoja svahy Jasnej s Liptovským Mikulášom, Aquaparkom Tatralandia, Bešeňovou, s kúpeľmi na Lúčkach a tiež Liptovským Jánom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %