Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.06.2018 10:46

Liptovfest 2018 bude oslavou Liptova


Ilustračná snímka


Uprostred leta bude na Liptove opäť veselo. Štvrtý ročník obľúbeného LIPTOVFEST-u bude oslavou liptovského, ale aj tradičného či spomienkou na 100 rokov od vzniku prvého štátu Čechov a Slovákov.


V termíne 20. a 21. júla 2018 sa oplatí navštíviť Liptovský Mikuláš a areál Tatrapolis, kde vystúpi Čechomor, výnimoční Liptáci, Liptovskí zbojníci, televízny kuchár a obľúbený Lipták Ivan Rusina. Účastníci sa pokúsia prekonať rekord v klobúkovom tanci s HYBAJ HO! a deti zabaví množstvo rôznych atrakcií.

Liptov je v lete veľkým lákadlom pre státisíce turistov. Hlavným dôvodom návštevy Liptova je jeho nádherná príroda s množstvo atraktívnych miest. Už po štvrtýkrát sa na Liptov oplatí zavítať aj preto, že všetko „liptovskô“ sa sústredí na jedno miesto do Tatrapolisu pri Tatralandii.„Liptovfest 2018 bude opäť bohatý na zážitky, tak ako celý náš liptovský región. Festival otvoríme jedlom spolu s rodákom a obľúbeným kuchárom z televíznych obrazoviek Ivanom Rusinom a chýbať nebude ani pravé liptovské pivo Liptovar čii nefalšovaná kováčska šou. V piatkový večer čaká na našich návštevníkov atraktívne letné kino s Golden Apple Cinema pod holým nebom. Bodku za festivalom dajú chlapci z Čechomoru a následne divoké rytmy s prvkami liptovského folklóru," navnadil predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. Bezplatný autobus na podujatie bude premávať z Liptovského Mikuláša.

V piatok sa oplatí vidieť aj vystúpenie originálnej hudobnej zábavnej kapely Ščamba, školu spevu s finalistom Zem spieva Štefanom Štecom. V sobotu bude podujatie moderovať obľúbený Matej Sajfa Cifra, ktorý si návštevníkov získal počas moderovania podujatia už v minulom roku. Sobota bude ochutnávkou Liptova. Pripravovať sa bude originálna liptovská limonáda, ktorej recept vymyslel výnimočný Lipták a aktuálny majster sveta v miešaní nápojov Rasťo Kubáň. Návštevníkov festival prenesie do histórie života Jura Jánošíka vďaka pásmu od kolísky až po šibenicu. Spolu s HYBAJ HO! sa Liptáci pokúsia prekonať rekord v tradičnom klobúkovom tanci a Sajfa chystá talk show s liptovskými hosťami. K stému výročiu spoločného štátu Čechov a Slovákov vystúpi medzinárodný hosť, kapela Čechomor a večer zavŕšia dídžeji z MALALATA s balkánskymi a cigánskymi rytmami po prvý raz doplnenými aj o prvky liptovského folklóru.

 Výber miesta festivalu nie je náhodný. Tatrapolis ponúka návštevníkom množstvo atrakcií. Je miestom, kde návštevníci nájdu svet na dlani a to v podobe kovových miniatúr svetových stavieb. Ide o originálne spojenie tradičného kováčskeho umenia, histórie a cestovania. Okrem toho areál ponúka nebývalé množstvo atrakcií najmä pre deti, ako autodrom, vodnú strelu, vláčik, člnky, aj zrkadlový labyrint a od tohto leta pribudli aj kombajno-šmýkačka, kryté pieskovisko, bagrovisko, vodné hry pre deti, mechanické hračky, krytý lanový park a iné novinky.

Liptovfest je oslavou liptovskej jedinečnosti a krásy tohto regiónu. Zároveň je to moderné, dynamické podujatie, kde sa oplatí zobrať malých aj veľkých. Po prvý raz je možnosť si lístky do Tatrapolisu zakúpiť aj cez Ticketportal. Opäť nám bude fungovať predaj aj cez GOPASS a zľavy cez našu Liptov Region Card. Vstupné do Tatrapolisu počas konania Liptovfestu stojí pre dospelých v predpredaji len 5 eur na dva dni. Deti do šiestich rokov si u nás užijú zábavu a atrakcie úplne bezplatne,“povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

 Predpredaj lístkov trvá do 19. júla. Kto si chce užiť Liptov na fest nech navštívi Liptovfest.

Autor: Ing. Katarína Šarafínová


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.05.2016
Soška Oskara bez bariér zdobí mesto Liptovský Mikuláš a obec Rohožník
Vyvrcholením prvého dňa 27. snemu Združenia miest a obcí Slovenska bol galaprogram, počas ktorého sa predstavili finalisti celoročnej súťaže Oskar bez bariér za rok 2015.
viac
03.12.2018
Zvolení poslanci a primátor J. Blcháč zložili sľuby
Primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč (Smer-SD, SNS, Národná koalícia) sa v pondelok na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) ujal funkcie spolu s 24 zvolenými poslancami.
viac
15.11.2021
Po výzve Hybaj na bajk prichádza výzva Hybaj na bežky
Celkom 72 fotografií z cyklovýletov naprieč Banskobystrickým krajom zaslali v septembri a októbri ľudia organizátorom výzvy Hybaj na bajk. Cieľom bolo upriamiť pozornosť cykloturistov na cykloturistické trasy v kraji.
viac
04.03.2023
Snem Združenia miest a obcí Liptova
Aj za účasti predsedu ZMOS Branislava Trégera sa uskutočnil snem Združenia miest a obcí Liptova, ktorý zvolal a viedol jeho predseda, primátor mesta Liptovský Mikuláš Ján Blcháč.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %