Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
25.05.2017 11:00

Liptovu chutí pomáhať


Plagát podujatia.


Posledná májová sobota bude na Liptove patriť boju kuchárskych varešiek. Cieľom boja v hoteli Liptovský dvor**** bude vyzbierať čo najviac finančných prostriedkov z každého chodu atraktívnej večere, aby podujatie Pomáhať nám chutí IV. pomohlo charite.


Dvaja špičkoví šéfkuchári, majster kuchár SR Peter Bracho z Liptovského dvora v Jánskej doline a Michal Škorec z reštaurácie Diva z Trenčína zabojujú o chuťové poháriky prítomných hostí. Na večeru osobne dohliadne a sprevádzať ňou bude obľúbená Adela Banášová.

Ako sa hovorieva, „babka k babce, budú kapce“. V ponímaní Pomáhať nám chutí IV. by sa dalo povedať, šéfkuchár k šéfkuchárovi, ľuďom bude ľahšie či krajšie. V sobotu večer, 27. mája 2017 sa reštaurácia hotela Liptovský dvor a reštaurácia Diva Michala Škorca opäť spoja na Liptovskom dvore, aby už po štvrtý raz pomohli nielen deťom, ale aj ľuďom, ktorí sa ocitli v životnej tiesni. „Cieľom nášho večera je v priateľskej atmosfére postaviť proti sebe dvoch špičkových šéfkuchárov, hosťom pripraviť kulinársky zážitok, všetkým vytvoriť príjemnú atmosféru, ale najmä podporiť dobrú vec. Sme veľmi radi, že Pomáhať nám chutí funguje a prináša rok čo rok viac peňazí na dobrú vec,“ povedal Richard Holec riaditeľ hotela Liptovský dvor**** a otec myšlienky.

Gastronomické večery Pomáhať nám chutí majú výnimočnú chuť a teda aj zmysel. Ceny za jedlá, ktoré hostia zaplatili v minulom roku prispeli Svetielku nádeje a postihnutý chlapec Marko Zachar vďaka prostriedkom získaným z podujatia absolvoval liečenie. Spolu sa za všetky tri ročníky darovalo už krásnych 12 270 €.

Hostia za jedlo zaplatia ľubovoľnú čiastku peňazí, pričom suma za jedlá od Petra Bracha z Liptovského dvora bude venovaná Centru pomoci detskej onkológie Svetielko nádeje v Banskej Bystrici a za jedlá Miša Škorca z reštaurácie Diva zase poputujú pre Občianske združenie Silnejší slabším z Trenčína.

„V tento večer pôjde nielen o dokonalú gastronómiu, ale aj o ľudskosť v nás. Pevne verím, že aj tento krát bude charita návštevníkom podujatia chutiť a vyzbiera sa čo najviac peňazí na dobrú vec. A možno bude tento večer tiež inšpiráciou a dôvodom na zamyslenie aj pre iné subjekty v cestovnom ruchu v regióne,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Kto by chcel prispieť a zažiť atmosféru charitatívneho večera má ešte stále možnosť objednať si svoje miesto v Liptovskom dvore.

Aj štvrtý kulinársky súboj bude rozdelený na dva večery. Odveta bude potom v Trenčíne v reštaurácii Diva pri synagóge 16. júna 2017.

 

Autor: (Katarína ŠARAFÍNOVÁ, OOCR Region Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.03.2017
Tatranské doliny sa stanú centrom náročných skialpinistických pretekov
Najnáročnejšie skialpinistické preteky pritiahnu na Liptov a Oravu 23. až 26. marca viac ako 200 pretekárov z rôznych kútov Európy.
viac
24.05.2017
Prešov sa bude hýbať
Projekt HÝBSA Slovensko sa presúva na východ. V Prešove nás čaká celodenné  športovo-zábavné podujatie pre celú rodinu. Stačí sa zaregistrovať.
viac
06.06.2017
Na Liptove otvoria letnú kúpeľnú sezónu
Leto sa blíži aj do jediných liptovských kúpeľov s liečivou minerálnou vodou. Už v piatok 9. júna 2017 symbolicky odomknú letnú kúpeľnú sezónu na Liptove. Otvorenie bude spojené so zábavou pre všetky vekové kategórie a vstup na podujatie je bezplatný.
viac
20.12.2017
Charita dala do obehu žetóny, za ktoré núdznym vydá obed
Ľuďom v núdzi v Prievidzi je možné pomôcť novým spôsobom. Nezisková organizácia Charita - dom sv. Vincenta dala od tretej adventnej nedele do obehu charitné žetóny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %