Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
28.04.2018 10:55

Lučenec chce odkúpiť budovu mestského úradu, s vlastníkom bude jednať o cene


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Budovu mestského úradu (MsÚ) na Novohradskej ulici s priľahlými pozemkami, ktorú si v súčasnosti Lučenec prenajíma od Univerzity Komenského (UK) v Bratislave, má samospráva záujem odkúpiť. S vlastníkom však bude ešte jednať o konečnej kúpnej cene.


 Rozhodli o tom lučeneckí mestskí poslanci na svojom aprílovom zasadnutí v reakcii na ponuku UK, ktorá mestu ponúkla budovu za 1,3 milióna eur, ktorá bola stanovená znaleckým posudkom.       

Samospráva v súčasnosti v zmysle nájomnej zmluvy platí vlastníkovi ročný nájom vo výške viac ako 52.000 eur. Podľa primátorky Alexandry Pivkovej im zmluva zabezpečuje, že mesto môže objekt ešte päť rokov využívať. „Určite tú budovu chceme, ale nie za 1,3 milióna eur. Vlastníkovi dáme listom na vedomie, že o ňu máme záujem, ale v ďalších kolách budeme chcieť rokovať o cene,“ uviedla.       

Podľa poslanca Dušana Ilčíka je potrebné v tejto veci zvážiť všetky možnosti. „Ja chápem aj to, že do budovy treba veľa investovať, že je v hroznom stave. Je však v centre mesta, má vynikajúcu polohu a jej dispozičné riešenie je ideálne,“ podotkol poslanec. Poznamenal tiež, že v tomto objekte MsÚ sídli už 19 rokov a ľudia si na to zvykli.       

Ďalšou alternatívou je umiestnenie MsÚ do budovy Okresného úradu (OÚ) na Námestí republiky, ktorú vlastní mesto. Postavená však bola v roku 1971 a vyžaduje si zásadnú rekonštrukciu. Celkové náklady obnovy vyčíslila samospráva v roku 2015 na zhruba 6,5 milióna eur.      

„Ja by som bola za to, ako dobrý hospodár, zveľaďovať vlastný majetok. Náš majetok je budova OÚ, kde sme prijali koncept spoločnej úradovne so štátom,“ uviedla pre TASR primátorka s tým, že pokiaľ ale sú v meste budovy na predaj, ktoré sú výhodné a môžu poslúžiť pre účely samosprávy, sú vždy ochotní jednať. „Lebo nemáme záujem, aby niečo zostalo prázdne, prípadne sa užívalo na také účely, na aké sa nemá, keďže je to v centre,“ zakončila.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.07.2016
Mesto vyplatí v tomto roku svojim nájomníkom takmer 91 000 eur
Vranov nad Topľou vyplatí v tomto roku svojim nájomníkom na preplatkoch spolu takmer 91 000 eur.
viac
21.07.2016
Zatvorená plaváreň stojí samosprávu ročne desaťtisíce eur
Hoci je krytá plaváreň v Lučenci od februára 2015 zatvorená, mesto na ňu za celý minulý rok vynaložilo finančné prostriedky vo výške takmer 83 000 eur.
viac
08.04.2020
Mesto Hlohovec dočasne odpojilo bezplatné wifi zóny
Až do odvolania vyplo mesto Hlohovec internetové pripojenie v mestských wifi zónach. Dôvodom bolo podľa hovorkyne Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej zamedzenie zoskupovania sa najmä mladých užívateľov internetu.
viac
14.12.2023
Zamestnanci mestského úradu budú v piatky pre úsporu pracovať z domu
Zamestnanci Mestského úradu v Lučenci budú v piatky až do odvolania pracovať z domu. Samospráva home office opätovne zavádza s cieľom šetriť náklady na energie, k rovnakému kroku pristúpila aj počas vlaňajšej vykurovacej sezóny. Mesto o tom informovalo na svojej oficiálnej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %