Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
05.12.2018 02:55

Ľudia bez domova si môžu oblečenie vziať z Vešiaka pomoci


Ilustračná snímka


V Prešove ľuďom bez domova už tretí raz pomáha v boji s chladom Vešiak pomoci. Tentoraz ho môžu nájsť v centre mesta - vedľa Galérie v Caraffovej väznici. Ľudia tam môžu priniesť teplé veci, ktoré chcú darovať.


Podľa Viki Potášovej z Občianskeho združenia Podaj ďalej, ktoré prišlo s touto myšlienkou, je dôležité, aby sa o vešiaku dozvedelo čo najviac ľudí, ktorí pomoc z neho potrebujú.       

"Uvedomujeme si, že ľudia bez domova nedisponujú internetom a nemajú obvykle prístup k sociálnym sieťam, preto sme sa rozhodli prostredníctvom sociálnych pracovníkov zabezpečiť rozšírenie tejto informácie priamo tam, kde zima takpovediac bolí najviac," uviedla Potášová.       

Vešiak, ktorý monitoruje mestská polícia, bude ľuďom bez domova k dispozícii do 28. februára 2019.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2017
Bratislavský magistrát organizuje zbierku pre ľudí bez domova
Bratislava zažíva pravú zimu a mrazivé počasie trápi najmä ľudí bez domova. Hlavné mesto preto s cieľom pomôcť týmto ľuďom organizuje zbierku potravín, oblečenia a iného potrebného materiálu, ktorá pomôže ľudom v núdzi odkázaným na našu materiálnu pomoc.
viac
16.01.2017
Vešiak pomoci už aj v Senici
Vešiak pomoci, ktorý sa v týchto chladných dňoch objavil v našom hlavnom meste, inšpiroval aj senickú radnicu. Mesto Senica sa po vzore Bratislavy ako aj iných miest v susednom Česku, či Maďarsku rozhodlo zrealizovať projekt na pomoc tým, ktorí potrebujú pomôcť v boji so zimou.
viac
28.12.2017
Veci z Vešiaka pomoci putovali do Centra pomoci človeku
Do Centra pomoci človeku v Seredi, ktoré poskytuje služby ľuďom bez domova, dorazilo ešte pred Vianocami desať balíkov teplých vecí zo zbierky Vešiak pomoci. Šlo o iniciatívu zamestnancov spoločnosti Amazon, ktorá v tomto meste nedávno spustila svoju prevádzku centra reverznej logistiky.
viac
09.11.2023
Staromestská knižnica robí zbierku oblečenia pre ľudí bez domova
Staromestská knižnica v Bratislave organizuje zbierku oblečenia pre neziskovú organizáciu DePaul Slovensko, ktorá sa venuje pomoci ľuďom bez domova.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %