Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.06.2017 09:31

Ľudia sa opäť spojili pre dobrú vec


Logo.


Nadácia Orange už trinástykrát finančne pomôže aktivitám tých, ktorí chcú pre svet okolo nás spraviť niečo prospešné.


Sumou 80 000 eur podporí realizáciu užitočných nápadov, ktoré môžu prispieť k zlepšeniu vzájomných vzťahov i k pozitívnemu dianiu v komunite, či nachádzať riešenia na spoločné problémy a celkovo tak zvýšiť kvalitu života.

V grantovom programe Spojme sa pre dobrú vec sa o finančný príspevok mohli uchádzať neformálne skupiny či mimovládne organizácie. V tomto roku aktívni ľudia zaslali celkovo 360 projektov z celého Slovenska. Formálne podmienky uchádzania sa o grant splnilo 343 z nich. Tieto následne posudzovala komisia zložená z odborníkov v oblasti komunitného rozvoja a zástupcov Nadácie Orange. V tomto ročníku sa rozhodli podporiť 49 z nich. Zoznam podporených projektov nájdete tu.

Najviac žiadostí tento rok zaslali občianske združenia nasledované neformálnymi skupinami občanov. Z hľadiska aktívnosti regiónov môžeme hovoriť o prvenstve bratislavského kraja a minuloročný najaktívnejší kraj – žilinský – skončil v počte predkladaných projektov na mieste druhom. Z pohľadu zamerania aktivít sa tento rok presadila oblasť vytvárania a využívania lokálnych komunitných priestorov. Až 288 z celkového počtu žiadateľov o grant sa prihlásilo opakovane.

Nadácia Orange podporí vybrané projekty celkovou sumou 80 000 eur, zapojiť sa môže aj verejnosť. Všetkých 343 projektov, ktoré splnili formálne podmienky grantového programu môže získať podporu verejnosti. Záujemcovia sa môžu zapojiť do realizácie projektov venovaním svojho času, dobrovoľníckou prácou prostredníctvom špeciálnej aplikácie Krajšie miesta, ktorú nájdu na webovej stránke Nadácie Orange tu.

„Vážime si prácu dobrovoľníkov a veríme, že aktívna komunikácia s lokálnou komunitou nielen posilní vzťahy, ale povedie aj k spolupráci pri ďalších aktivitách. Preto sme aj v tomto roku pripravili online aplikáciu Krajšie miesta. Nástroje aplikácie umožnia predkladateľom zverejniť bližšie informácie o projektových aktivitách, pripravovaných brigádach, umožnia flexibilnú komunikáciu s dobrovoľníkmi, ktorí by sa radi zapojili do aktivít a dobrovoľníkom vybrať si aktivitu vo svojom okolí a priložiť ruku k dielu,“ uviedla Milica Danková, manažérka Nadácie Orange a špecialistka CR.

Všetky potrebné informácie o grantovom programe a jeho výsledkoch nájdete na www.nadaciaorange.sk alebo na facebookovom profile Nadácie Orange.

 

Autor: (Nadácia Orange)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2017
Rozhodnúť o víťazovi Ceny verejnosti môžete i vy
Nadácia Orange umožní každému v online hlasovaní vyjadriť svoje sympatie jednej z nominovaných mimovládnych organizácií a udeliť tak Cenu verejnosti.
viac
14.07.2017
V programe Zelené oči možno požiadať o grant do konca augusta
Obce a nimi zriadené rozpočtové a príspevkové organizácie, ale aj podnikatelia s projektom s verejnoprospešným účelom môžu poslednýkrát v tomto roku využiť možnosť získať grant v maximálnej výške 2000 eur z grantového programu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).
viac
25.06.2020
Viac prírody v areáli vašej firmy?
Nadácia Ekopolis hľadá dve spoločnosti pre spoluprácu na projekte pre podporu biodiverzity. Príprava projektu prináša možnosť financovať zmysluplné zelené zmeny v areáli vlastnej firmy.
viac
07.08.2020
Grantový program Dobrý sused opäť podporí komunitné projekty
Grantový program Dobrý sused opäť podporí zaujímavé projekty zlepšujúce život v komunite či v okolí bydliska. O príspevok do výšky 4000 eur môžu žiadať obyvatelia, samosprávy a organizácie v bratislavských mestských častiach Vrakuňa a Podunajské Biskupice a v obci Borinka, najnovšie aj v Ružinove.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %