Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
10.01.2019 07:10

Lyžiarov a turistov na Šachtičky odvezie aj v tomto roku skibus


Ilustračná snímka, zdroj: bystricoviny.sk


Víkendový skibus z Banskej Bystrice do centra Šachtičky bude pre lyžiarov či turistov premávať aj v tomto roku. Prvá jazda je plánovaná 19. januára až do 24. februára. TASR o tom informoval banskobystrický mestský poslanec Martin Turčan, ktorý stál vlani pri zrode tejto myšlienky.


Každá jazda bude spoplatnená symbolickým jedným eurom.  "Sme Európske mesto športu a máme jedinečné športové stredisko blízko nášho mesta. Už minulý rok sme testovali niekoľko víkendov skibus a malo to výbornú odozvu u obyvateľov. Tento rok začne premávať v spolupráci mesta Banská Bystrica, SAD Zvolen a oblastnej organizácie cestovného ruchu. Je to veľká pomoc pre tých, čo si netrúfajú odšoférovať auto do strediska a chcú lyžovať, bežkovať alebo si len zájsť na krátku turistiku či stráviť voľné chvíle s rodinou v krásnej prírode v okolí mesta," konštatoval Turčan.       

Prvý víkendový skibus bude vyrážať o 8.30 h zo zastávky MHD na Námestí Slobody a zastaví sa aj na dolnej zastávke na Rudohorskej ulici, na sídlisku Sásová-Rudlová.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2016
Nové informačné centrum má podporiť cestovný ruch v regióne
Nové informačné centrum otvorili aktivisti počas uplynulého víkendu v rámci projektu Dukla destination vo Svidníku. Súčasťou projektu je i webový portál www.dukladestination.com, ktorý slúži ako aktívny internetový sprievodca.
viac
29.12.2016
Lyžiarov odvezie do Bachledovej doliny nová autobusová linka
Lyžiari cestujúci do Bachledovej doliny v Ždiari v okrese Poprad môžu využívať novú dopravu. Z Kežmarku, Veľkej Lomnice, Starej Lesnej a Tatranskej Kotliny majú k dispozícii skibus.
viac
12.02.2018
Lyžiari sa na Šachtičky dostanú bezplatne, začal premávať Ski bus
Všetci nadšenci zimných športov sa už od posledného víkendu (10.-11. 2.) môžu odviezť do lyžiarskeho strediska Šachtičky bezplatne. Mesto Banská Bystrica v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu a SAD Zvolen totiž spúšťa testovaciu prevádzku Ski busu.
viac
18.05.2021
Nové informačné centrum chce svidnícka radnica otvoriť od júla
Mesto Svidník plánuje zriadiť vlastné informačné centrum pre turistov. Doteraz ho prevádzkovala nezisková organizácia Dukla Destination, tá sa však podľa primátorky Marcely Ivančovej rozhodla ukončiť jeho fungovanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %