Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
10.03.2016 07:00

Lyžovačka na Liptove je pre mládež lacnejšia


Skúsení inštruktori naučia deti lyžovať jedna radosť. (Ilustračné foto: Pixabay)


Liptovské lyžiarske strediská už niekoľko rokov podporujú športové aktivity detí a mládeže nižšími cenami. Na tunajších svahoch lyžuje veľa malých lyžiarov a tento rok ich ešte pribudlo.


„Zvýhodnené ceny pre kurzy ponúkame už niekoľko rokov. Túto zimu v našich strediskách lyžovalo vďaka kurzom už 10 733 žiakov a učiteľov. Deťom ponúkame lyžovačku v najlepších slovenských strediskách, komfortnú a hlavne bezpečnú prepravu na moderných lanovkách, čo si pochvaľujú nielen malí lyžiari, ale aj pedagógovia a rodičia. Záujem o lyžovanie medzi mladými narastá, čo potvrdzuje aj fakt, sa nám podarilo medziročne zvýšiť počet detí na kurzoch až o 11 percent a to zima ešte zďaleka nekončí,“ povedal obchodný riaditeľ Tatry mountain resorts, a. s. Michal Beňo.

Spokojní sú aj na Malinom Brde, podľa predbežných rezervácií, budú mať do konca zimy 50 kurzov. „Väčšinou naše stredisko využívajú základné a stredné školy zo Slovenska. Ak prídu všetky doteraz nahlásené kurzy, tak dosiahneme až 20 percentný nárast oproti minulému roku,“ uvažuje manažér strediska Malinô Brdo Ružomberok Tomáš Gazdarica.

Nižšie ceny platia pre lyžiarske kurzy pri minimálnom počte 5 po sebe nasledujúcich dní v Jasnej minimálne 20 osôb a v Ružomberku od 15 osôb. Kurzy organizujú aj menšie liptovské lyžiarske strediská, a dokonca stredisko v Iľanove (mestská časť Liptovského Mikuláša) ponúka lyžovačku pre občanov mesta bezplatne. „Deti sú naša budúcnosť a každý si pamätáme, kde sme absolvovali lyžiarsky kurz a ešte viac to, kde sme sa naučili lyžovať. Budeme radi, ak to bude práve na liptovských svahoch, ktoré deťom na kurzoch ponúkajú nielen výhodné ceny lyžovačky, ale aj komplexnú ponuku služieb, priestor na zábavu aj oddych po dni strávenom na svahoch,“ doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Darina Bartková.

A ktovie, možno na tunajších svahoch vyrastie ďalšia Petra Vlhová a keby aj nie, nevadí. Skvelé bude, keď k tomuto športu pričuchnú ďalšie a ďalšie deti a možno si ho zamilujú na celý život.

Autor: Katarína Šarafínová, manažérka pre komunikáciu a PR


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2024
Z drevených ohrádok odviezlo OLO vyše 43-tis. vianočných stromčekov
Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) vyzbierala počas tejto sezóny zo špeciálnych ohrádok viac ako 43.000 stromčekov v celkovej váhe 240 ton.
viac
23.03.2024
Mesto na Svetový deň vody spustí pitnú fontánku na námestí
Mesto Bánovce nad Bebravou symbolicky na Svetový deň vody, ktorý pripadá na piatok, spustí malú pitnú fontánku na Námestí Ľ. Štúra. Ochranu planéty si pripomenie i v sobotu (23. 3.), keď sa zapojí do Hodiny Zeme. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
21.03.2024
Slovenská pošta vydáva známku k 800. výročiu benediktínskeho opátstva v Skalke
Slovenská pošta vydáva známku "800. výročie založenia benediktínskeho opátstva v Skalke pri Trenčíne." Na poštovej známke je zobrazená Veľká Skalka nad Váhom s ruinami zaniknutého stredovekého kláštora.
viac
21.03.2024
Európskym stromom roka je poľský buk, dub z Malaciek skončil štrnásty
Tohtoročný titul Európsky strom roka mieri do Poľska. V súťaži výnimočných stromov v Európe ho získal buk z regiónu Niemcza. Na druhom mieste skončil buk z Bayeux v Normandii vo Francúzsku a čestné tretie miesto patrí tisícročnému olivovníku z Lurasu v talianskej Sardínii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %