Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.06.2019 06:50

M. Vallo zvažuje zvýšiť daň za ubytovanie pre turistov


Ilustračná snímka, zdroj: lexikon-sk


Primátor Bratislavy Matúš Vallo zvažuje, že zvýši daň za ubytovanie. Jej prípadné zvýšenie by podľa neho mohlo prilákať iný typ turistov. Pre TASR to povedal hovorca hlavného mesta Peter Bubla.


Téma zvyšovania daní bola otvorená v rámci diskusie o koncepte takzvaných smart cities, na konferencii Globsec 2019 Bratislava Forum. Na otázku moderátorky, či plánuje primátor Vallo zvýšiť dane, odpovedal, že ak ho okolnosti prinútia k tomu, že by musel pre rozvoj mesta zvýšiť niektoré miestne dane, tak to urobí.

Na otázku TASR, aké okolnosti by ho donútili zvýšiť dane, mesto spresnilo, že by išlo o turistickú daň. „Debata bola o možnostiach zvýšiť tzv. bed tax (daň za ubytovanie), ktorá je u nás podstatne nižšia v porovnaní so zahraničím,“ povedal Bubla.       

Prípadné zvýšenie tohto druhu dane by podľa mesta možno nalákalo iný typ turistov. „Zvyšovanie iných daní nie je absolútne témou ani predmetom diskusie.“

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.01.2019
Uzávierky k D4R7 a Mlynských nív sa dotknú viacerých obcí pri Bratislave
Primátor Bratislavy Matúš Vallo sa 29. januára stretol so starostami okolitých obcí, ktorých obyvatelia cestujúci do Bratislavy najviac pocítia dopravné uzávierky súvisiace s výstavbou diaľničného obchvatu D4R7 a výstavby autobusovej stanice Mlynské nivy.
viac
18.06.2019
M.Vallo:Zvýšenie nezdaniteľnej časti základu dane môže zvlášť Bratislave uškodiť
Návrh zvýšenia nezdaniteľnej časti základu dane, ktorý chcú presadiť poslanci koaličnej strany Most-Híd, podľa primátora Bratislavy Matúša Valla regiónom, samospráve a zvlášť Bratislave bez ďalších finančných kompenzácií výrazne uškodí.
viac
06.12.2019
Primátor a starostovia navrhujú zvýšenie dane z nehnuteľnosti
Primátor Bratislavy Matúš Vallo spolu so starostami 17 bratislavských mestských častí (MČ) navrhuje zvýšiť daň z nehnuteľnosti na území hlavného mesta zvýšením sadzby tejto dane.
viac
05.03.2022
M. Vallo: V Bratislave pripravujeme pre utečencov veľkokapacitné centrum pomoci
Bratislava pripravuje zriadenie veľkokapacitného centra pomoci. Oznámil to bratislavský primátor Matúš Vallo s tým, že sa chystajú aj na scenár, keď v meste bude nutné ubytovať rádovo tisícky ľudí z Ukrajiny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %