Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
26.04.2019 01:10

Máj postavený pre župu


Primátor oživil slovenskú tradíciu a demonštroval nielen dobrú pracovnú, ale aj priateľskú spoluprácu so župou.


Bratislavský samosprávny kraj sa v predstihu pýši svojím prvým májom, ozdobenou borovicou vysokou takmer 20 metrov. Na svedomí má máj mesto Malacky a jeho primátor Juraj Říha, ktorý takýmto darom potešil bratislavského župana Juraja Drobu a najmä zamestnankyne úradu BSK.


„Beriem to ako nultý ročník. Pán primátor vyrazil dych nielen mne, ale aj celému úradu a týmto mu chcem poďakovať. Aj keď je to skôr vidiecka ľudová tradícia, myslím si, že dobré veci si treba ctiť,“ povedal Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

Stavaním “mája” si Malacky aj župa pripomenuli tradíciu našich predkov. Pri stavaní mája nechýbala ľudová hudba, spev, či zvyky. Tie predstavil súbor Malinka z Malaciek. Ozdobená borovica symbolizuje dobré vzťahy, spoluprácu, pokračovanie rozbehnutých vecí ako aj udržanie slovenských tradícií pre ďalšie generácie. Prvý tohtoročný máj postavený v Bratislavskom kraji si tak všetci môžu pozrieť pred Úradom Bratislavského samosprávneho kraja na Sabinovskej 16 v Bratislave.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2017
Primátor I. Nesrovnal: V prípade Hlavnej stanice je čas konať
Posledný deň minulého roku vypršala Zmluva o budúcej kúpnej zmluve medzi Hlavným mestom SR Bratislavou a spoločnosťou Transprojekt s.r.o. (investorom projektu výstavby Hlavnej stanice), ktorá poškodila všetkých Bratislavčanov a návštevníkov hlavného mesta.
viac
22.09.2017
Víkend hodov a vinobraní v bratislavskom regióne
Župná jeseň opäť ponúkne víkend naplnený slávnosťami a gastronomickými pôžitkami.
viac
22.06.2019
Mesto chce postupne postaviť stovky nájomných bytov
V Malackách by v budúcich rokoch malo vzniknúť niekoľko stoviek nájomných bytov. Ambiciózny plán samosprávy potvrdil pre TASR primátor okresného mesta v Bratislavskom kraji Juraj Říha.
viac
20.09.2019
BSK: Európska komisia odobrila návrh župy
Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba spolu s deväťčlennou skupinou poslancov župného Zastupiteľstva apeloval v Bruseli za akútnu potrebu navyšovania kapacít základných škôl v obciach Bratislavského kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %