Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
20.05.2019 04:55

Májová jazda Critical Mass ukončí kampaň Do práce na bicykli


Ilustračná snímka, zdroj: criticalmass.sk


Cyklisti v Nitre sa aj v máji stretnú na masovej večernej jazde mestom. Združenie Critical Mass Nitra zvolalo rovnomenné stretnutie na 31. mája o 18.30 h na Svätoplukovom námestí.


Ako pripomenuli organizátori, májová jazda Critical Mass zároveň ukončí kampaň Do práce na bicykli. „Poďakujeme všetkým cyklistom za ich voľbu bicykla ako dopravného prostriedku. Na úvod cyklojazdy všetkých symbolicky zahreje bubnová šou zoskupenia Batida,“ informovali organizátori.       

Podujatie Critical Mass je cyklistická jazda organizovaná vo viac ako 300 mestách vo svete. Vznikla v San Franciscu v roku 1992. Nemá formu protestu a jej cieľom nie je ani blokovanie premávky. Cyklisti chcú svojou jazdou poukázať na fakt, že sú súčasťou premávky a svojím množstvom upozorniť vodičov, aby si ich všimli a pri riadení auta s cyklistami na cestách počítali.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.08.2017
Cyklisti sa opäť vydajú na spoločnú jazdu mestom
Cyklisti v Nitre sa opäť vydajú do ulíc mesta, aby upozornili na svoju prítomnosť na cestách. Milovníci bicyklovania vyrazia na spoločnú jazdu 25. augusta večer zo Svätoplukovho námestia.
viac
16.04.2019
Deň Zeme pripomenie cyklistická jazda a viaceré komunitné podujatia
Spoločná cyklistická jazda mestom otvorí v Nitre 27. apríla sériu podujatí ku Dňu Zeme. Cyklisti sa zídu o 15. hodine na Svätoplukovom námestí, odkiaľ sa vydajú na 15-kilometrovú jazdu cez niekoľko mestských častí.
viac
17.09.2021
Arriva bike nájdete už na 37 miestach v Nitre a počas ETM ponúka jazdy zdarma
Spoločnosť ARRIVA v Nitre pripravila pre obyvateľov a návštevníkov mesta viacero noviniek. Systém zdieľaných bicyklov doplní 23 nových virtuálnych stanovíšť, vďaka čomu bude služba dostupná pre verejnosť už na 37 lokalitách.
viac
09.06.2023
Na Bojnú a Duchonku bude v lete premávať cyklobus
Cyklisti, ktorí chcú spoznávať pamiatky a prírodu na strednom Ponitrí, môžu počas letnej sezóny využívať cyklobus. Premávať začne od 17. júna.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %