Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
08.01.2019 10:35

Malacky: náklady na stravu škôlkarov dorovná mesto


Ilustračná snímka, zdroj: (msú)


V zmysle nového zákona majú od 1. januára 2019 deti posledného ročníka materských škôl nárok na dotáciu od štátu na stravovanie. Tá predstavuje 1,20 eura na každé dieťa za každý deň, v ktorom sa zúčastnilo na výchovno-vzdelávacej činnosti v materskej škole a odobralo stravu.


Keďže cena stravnej jednotky na dieťa v Materskej škole Malacky je vyššia - 1,39 eur, zostávajúcich 19 centov by mali aj naďalej hradiť rodičia.

„Vnímame zmeny zákona a s poslancami zastupiteľstva sme sa rozhodli, že zostávajúce finančné bremeno nebudeme prenášať na rodičov. Rozdiel medzi nákladmi na stravu a príspevkom štátu, čo sú približne 4 eurá na mesiac, bude znášať mesto,“ informoval primátor Malaciek Juraj Říha. V meste ide o približne 220 detí navštevujúcich posledný ročník materskej školy. Rodičia po tomto rozhodnutí samosprávy nebudú musieť hradiť stravovanie v škôlke ani za mesiac január.

Žiakov základných škôl sa obedy zadarmo budú týkať od septembra 2019. Dôvodom je plynulé zavedenie opatrenia do praxe, aby sa naň školy mohli pripraviť. Pri materských školách sa problémy nepredpokladajú, pretože už v súčasnosti sa v materských školách stravuje 94 percent detí.

 

Autor: -is-


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.09.2017
Voľné miesta pre petržalských škôlkarov
Pre Petržalčanov, ktorí nedostali pre svoje dieťa miesto v materskej škole a chodia za prácou smerom do Karlovej Vsi, má mestský úrad dobrú správu.
viac
04.06.2020
Školský areál na Záhoráckej sa mení
Základná škola na Záhoráckej je najväčšou budovou, ktorú vlastní mesto Malacky. Dlhodobé modernizačné dlhy sa však ozvali, a preto v posledných troch rokoch tam smerujú obrovské investície.
viac
28.07.2020
V areáli škôlky na Bernolákovej ulici začnú s výstavbou jaslí
V utorok (28. 7.) sa začína výstavba detských jaslí v areáli materskej školy na Bernolákovej ulici v Malackách. Mesto o tom informuje na webe.
viac
05.11.2020
ZMOS predstavil zásadné pripomienky k výnosu o rozdeľovaní výnosu dane
Združenie miest a obcí Slovenska adresovalo rezortu školstva zásadné a pre samosprávu principiálne pripomienky k nariadeniu vlády o rozdeľovaní výnosu dane z príjmov územnej samospráve. Podľa združenia sa rezort školstva už 5 rokov prizerá na problémy namiesto toho, aby ich riešil.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %