Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
24.04.2019 11:10

Malí Brezňania v mestských škôlkach sa bezplatne učia angličtinu


Ilustračná snímka - Getty Images


Vo všetkých materských školách (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Brezno sa deti učia základy anglického jazyka pre ne typickou hravou formou, či už si umývajú ruky, jedia alebo sa vonku zabávajú.


Za týmto projektom vzdelávania škôlkarov je brezniansky primátor Tomáš Abel, ktorý sa často stretával s požiadavkou rodičov na zaradenie cudzieho jazyka do vyučovacieho procesu priamo v MŠ.

"Od apríla v breznianskych škôlkach mesto zaviedlo hravou formou výučbu anglického jazyka, ktorý je pre dnešnú generáciu samozrejmosťou v zamestnaní i vzdelávaní. Výučba je realizovaná nenásilnou formou, deťom je anglický jazyk predstavovaný v podobe bežných aktivít. Prostredníctvom výchovno-vzdelávacej činnosti im anglicky hovoriaci lektori sprostredkovávajú informácie o farbách, tvaroch, predmetoch alebo členoch rodiny, a to všetko v súlade s učebnými osnovami," informoval magistrát.       

"Navštívil som MŠ na Ulici MPČĽ na Mazorníkove a bol som milo prekvapený, ako veľa si deti po dvoch hodinách zapamätali," konštatoval primátor s tým, že výučba angličtiny v škôlkach je bezplatná a samospráva má záujem v tejto oblasti napredovať. Od septembra chce projekt rozšíriť i do základných škôl.       

"Som presvedčený, že deti dostanú do života niečo navyše a nenásilnou formou sa dovzdelávajú v svetovom jazyku. Táto forma výučby je bezplatná a anglický jazyk sa deti učia bez ohľadu na to, či si to rodičia môžu dovoliť alebo nie. Nemusia platiť za jazykové kurzy, ktoré nie sú lacné. Myslím, že ide o zaujímavý, až jedinečný projekt podpory vzdelávania a naše deti v budúcnosti túto výhodu pocítia v zamestnaní, vzdelávaní alebo pri komunikácii so zahraničím," dodal Abel.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.10.2017
Arénu Brezno v novembri obsadia krásavice z Horehronia
Druhý ročník Miss Horehronie odštartoval svoju púť kastingami už 2. júna v Brezne. Druhý kasting sa uskutočnil 18. júna v Banskej Bystrici. Odborná porota s pomedzi uchádzačiek vybrala 10 krásnych Horehroniek, ktoré zabojujú o titul Miss Horehronie.
viac
12.06.2019
BikeTour Horehroním
Na Horehroní opäť vypukne cyklistická horúčka. Počas najbližšieho víkendu si milovníci cyklistiky prídu na svoje. Prvý deň bude spojený s Majstrovstvami Slovenska do vrchu. Druhý deň na sedlá zasadnú cyklisti obľubujúci dlhšie trate a svoje sily si zmerajú na krátkej a dlhšej trati po Horehroní.
viac
15.09.2021
Mesto otvorilo prvé dve špeciálne triedy na MŠ a ZŠ pre deti s autizmom
Historicky prvé špeciálne triedy materskej školy (MŠ) a základnej školy (ZŠ) určené pre deti so zdravotným znevýhodnením otvorili v týchto dňoch na sídlisku Mazorníkovo v meste Brezno.
viac
10.02.2022
Brezno za 7 rokov investovalo do obnovy MŠ a ZŠ vyše 4 miliónov eur
Do materských škôl (MŠ) a základných škôl (ZŠ) vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti mesto Brezno za posledných sedem rokov investovalo viac než štyri milióny eur, čo je najviac za posledné desaťročia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %