Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
24.04.2018 07:00

MAS Podhoran vyhlásila súťaž o najčistejší chotár


MAS Podhoran - logo


Miestna akčná skupina (MAS) Podhoran vyhlásila 7. ročník súťaže Čistý chotár, ktorá potrvá do 6. mája, informovala projektová manažérka MAS Podhoran Kvetoslava Jablonická. Aktivita Čistý chotár sa stala v regióne Podhoran už tradíciou.


Zlepšenie kvality životného prostredia obcí je jedným z cieľov združenia. Do súťaže sa zapájajú občania, spoločenské a záujmové organizácie. "Cieľom súťaže je čistenie území katastrov obcí spadajúcich do regiónu Podhoran, čím sa plní aj jeden zo špecifických cieľov - zlepšenie kvality životného prostredia," uviedla projektová manažérka.       

Do súťaže sa zapojili všetky obce, ktoré patria do MAS Podhoran, ktorých je celkovo 15. "Súťaž sa v hodnotení zameriava na celkovú čistotu obce, pokrok oproti počiatočnému stavu, množstvo vysadenej zelene, ale aj na výzdobu obce a čistotu brehov vodných plôch," doplnila Jablonická.       

Ročník 2018 podporila aj Slovenská agentúra životného prostredia v Banskej Bystrici zo Zeleného vzdelávacieho fondu, a to výsadbou dvoch stromov javora. "Aktivita Čistý chotár sa stretla s pochopením a pozitívnym prístupom obyvateľov. Ako výsledok je vidieť zlikvidované divoké skládky, vyčistené priekopy vedľa ciest, upravené verejné priestranstvá, ale aj okolie pri vodných plochách. So spokojnosťou môžeme konštatovať, že do súťaže sa zapojilo veľa mladých ľudí a žiakov," zakončila manažérka projektu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.02.2018
Plavecký Peter postaví nájomné byty, ŠFRB prispeje sumou takmer 400-tis. eur
Plavecký Peter v okrese Senica plánuje v tomto roku investovať do rekonštrukcie materskej školy (MŠ) a do výstavby nájomných bytov, informovala starostka obce Jozefína Bartoňová.
viac
22.03.2019
MAS Podhoran vyhlásila 8. ročník súťaže o najčistejší chotár
Miestna akčná skupina (MAS) Podhoran vyhlásila 8. ročník súťaže Čistý chotár, ktorá potrvá do 6. mája, informovala o tom projektová manažérka MAS Podhoran Kvetoslava Jablonická.
viac
06.11.2023
Študenti sa môžu prihlasovať do súťaže Máš umelecké črevo?
Študentské tímy vo veku od 14 do 19 rokov môžu do 30. novembra posielať prihlášky na medzinárodnú súťaž Máš umelecké črevo?. Témou ôsmeho ročníka je Sieť. V projektoch sa študenti môžu zamerať na rôzne aspekty vytvárania vzťahov, sieťovania a prepájania.
viac
26.02.2024
MAS Žiar vyhlásila súťaž o najkrajšiu fotografiu z regiónu
Miestna akčná skupina (MAS) Žiar vyhlásila siedmy ročník súťaže o najkrajšiu fotografiu z územia, kde pôsobí. Témou súťaže je Môjmu srdcu najbližšie, snímky majú zachytávať prírodu, ľudí, tradície, život či budúcnosť v regióne. Informovala o tom projektová manažérka MAS Žiar Erika Jonasová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %