Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.09.2018 03:10

Materská škola sa môže pochváliť novým dopravným ihriskom


Dopravné ihrisko v Materskej škôlke obce Hrabičov v okrese Žarnovica. EASYFOTO TASR - Jana Vodnáková


Materská škola v Hrabičove (okres Žarnovica) sa môže pochváliť novým dopravným ihriskom. Do užívania ho miestnym deťom odovzdali v utorok. Podľa starostu Jána Adámika chcú aj takýmto spôsobom prispieť k aktívnej výučbe dopravnej výchovy najmenších.


Malé ihrisko je situované hneď za budovou materskej školy a vzniklo na nevyužívanej ploche, ktorá bola zarastená. Okrem vyznačenej komunikácie a dopravných značiek sa na ňom nachádza aj bežecká dráha pre najmenšie deti a trampolína. Súčasťou vybavenia sú aj odrážadlá a kolobežky.       

Vybudovanie ihriska stálo obec takmer 4000 eur z vlastného rozpočtu, sumou 1000 eur pomohla obci Nadácia Volkswagen Slovakia.       

Vybudovanie ihriska si pochvaľuje aj riaditeľka miestnej materskej školy Mária Repiská, podľa ktorej ho budú aktívne využívať nielen na dopravnú výchovu, ale aj telesné aktivity.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.12.2018
Deti v Novom Meste sa o bezpečnosti učia na novom dopravnom ihrisku
V bratislavskom Novom Meste si deti základy bezpečnosti cestnej premávky osvojujú na novom dopravnom ihrisku. To vyrástlo v areáli materskej školy (MŠ) na Legerského ulici na základe spolupráce mestskej časti a rodičov detí.
viac
22.06.2019
Mesto postavilo v Prílepoch prvé ihrisko výlučne z vlastných zdrojov
V Zlatých Moravciach pribudlo prvé multifunkčné ihrisko, ktoré mesto postavilo výlučne z vlastných zdrojov. Radnica na jeho výstavbu vyčlenila zo svojho rezervného fondu 50 000 eur.
viac
27.08.2019
Krízové centrá pre matky s deťmi môžu požiadať o grant
Krízové centrá pre matky s deťmi môžu požiadať o grant. Maximálna výška podpory pre jedno centrum je 3500 eur. Ľudia v núdzi môžu požiadať o grant do 31. augusta.
viac
06.05.2020
Na košickej Furči rekonštruujú detské dopravné ihrisko
Rekonštrukcia detského dopravného ihriska v mestskej časti (MČ) Košice - Dargovských hrdinov za 130 000 eur speje do záverečnej fázy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %