Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
17.07.2018 09:50

Materské školy v meste sú otvorené aj v letných mesiacoch


Ilustračná snímka, zdroj: mesto Dunajská Streda


Do 27. júla prijmú v troch materských školách (MŠ) v Dunajskej Strede deti, ktoré navštevujú niektorú zo škôlok v zriadení mesta. V auguste budú otvorené dve materské školy. Rodičia nahlásili tento rok do letnej škôlky 250 škôlkarov na mesiac júl a 190 na august.


Dunajskostredská samospráva každoročne pomáha rodičom prevádzkou letných MŠ otvorených počas prázdnin. Ako informovalo mesto na svojej webovej stránke, záujem o letnú škôlku je veľký aj v tomto roku. Do letnej škôlky prijmú iba deti, ktoré v školskom roku 2017/2018 navštevovali niektorú z deviatich materských škôl v zriadení mesta.

Od 9. júla do 27. júla prijmú materské školy deti na Námestí priateľstva, MŠ Eleka Benedeka a MŠ na Széchenyiho ulici. V prvých troch týždňoch augusta sa o deti budú starať MŠ Rybný trh a MŠ na Jesenského ulici. V letnej škôlke sú pre deti zabezpečené triedy s výchovným jazykom maďarským aj slovenským.       

Deti sa snažili zadeliť do tej istej MŠ, ktorú navštevovali celý rok. Učiteľky všetkých deviatich predškolských zariadení si zoberú dvojtýždennú letnú službu. Od 20. augusta budú všetky MŠ v Dunajskej Strede pre upratovanie zatvorené, otvoria sa až 3. septembra.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.11.2019
Do konca novembra sa predstaví 21 župných škôl
Rozhodnúť sa správne vybrať si správnu školu je to najťažšie. Preto Bratislavský samosprávny kraj otvára svoje školy verejnosti. Deviataci, ich rodičia, výchovní poradcovia sa môžu počas Dní otvorených dverí priamo na školách zoznámiť s prostredím, odbormi či zameraním.
viac
27.08.2020
Košický kraj využíva leto na opravy stredných škôl
Letné prázdniny využil Košický samosprávny kraj (KSK) na opravy stredných škôl a školských zariadení.
viac
20.07.2022
Cez prázdniny opravujú a vynovujú školy zhruba za dva milióny eur
Opravy a rekonštrukčné práce približne za dva milióny eur realizujú počas letných prázdniny vo viacerých školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Magistrát o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
25.07.2022
Stredné školy prechádzajú cez leto rekonštrukciami za 7,6 milióna eur
Rekonštrukciami za 7,6 milióna eur prechádzajú počas leta stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja (KSK). Zo 63 škôl na Gemeri, Spiši, Above a Zemplíne má prejsť obnovou viac ako tretina z nich. KSK o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %