Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
28.05.2019 05:20

Matúša Sukeľa a jeho výkon na MS v ľadovom hokeji ocenil primátor Ján Blcháč


Matúšovi Sukeľovi, ktorý sa stal najlepším strelcom slovenského výberu na Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 2019, dnes odovzdal primátor jeho rodného mesta Ján Blcháč jedno z mestských vyznamenaní.


Cenu primátora si hokejový útočník Matúš Sukeľ odniesol z primátorskej kancelárie za vynikajúcu reprezentáciu mesta po absolvovaní tohtoročného seniorského svetového šampionátu, ktorý bol Sukeľovou premiérou.


 „Ja som nesmierne hrdý na to, že práve náš rodák, hráč, ktorý vyrastal na našom hokejovom štadióne a v hokejových triedach našich mestských škôl, patrí k trojici top hráčov v slovenskom tíme. Ako autora prvého slovenského gólu na tohtoročnom šampionáte som ho sledoval osobne, bol som na tomto zápase prítomný a tá mimoriadna radosť, ktorú som mal po tom, čo som si uvedomil, že je to chlapec z nášho mesta a nášho ľadu, sa azda ani nedá popísať, každému som sa chválil, že je to Mikulášan. Pre naše ďalšie generácie, ktoré vyrastajú na mikulášskom ľade, je vzorom a za vynikajúce šírenie dobrého mena nášho mesta v oblasti športu som sa rozhodol oceniť ho Cenou primátora mesta Liptovský Mikuláš. Verím, že tieto úspešné majstrovstvá sú pre Matúša ešte len začiatkom jeho vzletu a jeho zlaté obdobie nás ešte len čaká, radi ho budeme s nadšením sledovať aj v ďalšej jeho kariére,“ povedal primátor hokejistovho rodného mesta Ján Blcháč.

„Počas celého šampionátu som cítil podporu od rodákov z Mikuláša, veľa ľudí fandilo aj mne osobne, písali správy, volali mi, dokonca to neboli len moji kamaráti a známi, boli to ľudia, ktorých nepoznám a napriek tomu ma podporovali. Toto si naozaj vážim. Na rodné mesto nikdy nezanevriem,“ povedal Matúš Sukeľ, ktorý prezradil, že počas celého šampionátu bol v nepretržitom kontakte s rodinou a s priateľkou, ktorí ho chodili podporovať aj osobne na zimný štadión. „Celé to so mnou prežívali, bez nich by to nebolo ono,“ ukončil.

Matúš Sukeľ sa narodil v Liptovskom Mikuláši. Študoval na Základnej škole Márie Rázusovej Matákovej, kde chodil do hokejovej triedy. Po základnej škole nastúpil na Obchodnú akadémiu v Liptovskom Mikuláši. Jeho hokejové začiatky patria domácemu klubu MHK 32 Liptovský Mikuláš. V doraste Sukeľ s tímom MHK 32 získal strieborný ligový titul. V sezóne 2013/14 bol v hokejovom projekte do 18 rokov, zúčastnil sa aj na Majstrovstvách sveta do 18 rokov. Po osemnástke pokračoval vo výbere do dvadsať rokov. Ďalšiu sezónu 2014/15 sa zúčastnil na Majstrovstvách sveta do 20 rokov v Kanade, na ktorých slovenský tím aj vďaka jeho výkonom získal bronzové medaile. Už počas tohto šampionátu bol Matúš v jednom zo zápasov vyhlásený za najlepšieho hráča. V roku 2015/16 sa zúčastnil na Majstrovstvách sveta do 20 rokov vo Fínsku, na konci turnaja patril medzi top troch hráčov slovenského tímu.

Na domácom ľade, v ročníkoch 2016 až 2018, pôsobil Sukeľ v materskom klube MHK 32 Liptovský Mikuláš, ktorý hráva slovenskú extraligu. V sezóne 2017/18 sa zúčastnil zimnej olympiády v Pjongčangu. Jeho kariérny postup nasledoval v poslednej sezóne do hlavného mesta, kde obliekal dres Slovana Bratislava v KHL lige. Odtiaľ bol nominovaný na Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2019, kde strelil päť gólov.

Autor: (ts-mesto Liptovký Mikuláš)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.12.2017
Mesto a hokejový zväz sa dohodli na koordinácii aktivít
Primátor Bratislavy a šéf SZĽH vyjadrili vôľu spolupracovať na majstrovstvách sveta v hokeji 2019.
viac
03.12.2018
Zvolení poslanci a primátor J. Blcháč zložili sľuby
Primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč (Smer-SD, SNS, Národná koalícia) sa v pondelok na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) ujal funkcie spolu s 24 zvolenými poslancami.
viac
05.11.2022
Obdobie provizórií v Liptovskom Mikuláši sa končí
Znovuzvolený primátor by mal mať v zastupiteľstve väčšinu, obdobie provizórií sa končí.
viac
03.01.2024
J. Blcháč: Tento rok budeme v L. Mikuláši pokračovať v rozvoji cykloinfraštruktú
V Liptovskom Mikuláši budú tento rok pokračovať v rozvoji mestskej cyklistickej infraštruktúry. Pre TASR to potvrdil primátor mesta Ján Blcháč.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %