Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
17.03.2016 08:00

Mensa bude testovať IQ žiakov i verejnosti v Trnave


Testy IQ budú prebiehať do konca marca. (Foto: Pixabay)


Do konca marca môžu školy na území Trnavského kraja prihlásiť svojich nadaných žiakov do krajského kola IQ olympiády.


Šiesty ročník IQ olympiády sa uskutoční 28. apríla, pričom priamo v Trnave ide o druhé pokračovanie podujatia, ktoré pripravuje organizácia združujúca nadpriemerne inteligentných ľudí Mensa Slovensko. IQ olympiáda 2016 sa bude opäť konať na pôde Anglicko-slovenskej bilingválnej školy Besst a záštitu nad ňou prevzal aj tento rok primátor Trnavy Peter Bročka. Po súťažnej časti dňa si svoje danosti môže otestovať aj verejnosť – dospelí, študenti i deti do 14 rokov za poplatok, musia sa však zaregistrovať do 27. apríla na stránke www.mensa.sk/node/616/register

Do krajského kola súťaže postupujú najlepšie tímy zo školských kôl. Vlani to bolo spolu 63 detí, ktoré museli okrem iného riešiť úlohy zamerané na logické súvislosti, pamäť, postreh, odhadovať hmotnosť a dĺžku. Úlohy pokračovali logickou hrou, kde najskôr museli vylúštiť šifru nasmerujúcu ich na miesto, kde ich čakali ďalšie zadania.

Autor: (tasr, red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.02.2018
Tvorte menej odpadu, trieďte, otestujte sa a vyhrajte
Zapojte sa do jarnej súťaže vyhlásenej spoločnosťou ENVI - PAK prostredníctvom stránky www.triedime.sk. Dozviete sa, poprípade si rozšírite svoje poznatky, ako minimalizovať tvorbu odpadu, ako správne triediť papier, plasty, sklo, kovy a nápojové kartóny. ako správne kompostovať.
viac
21.12.2020
IT Fitness Test 2020 ukázal zlepšenie digitálnych zručností žiakov
Deviaty ročník IT Fitness Testu prebiehal v mimoriadnych podmienkach a v čase zatvorených škôl, no napriek tomu sú výsledky najväčšieho testovania IT zručností na Slovensku v porovnaní s minulým rokom lepšie.
viac
03.05.2021
Kraj otvoril dotačnú výzvu, má na ňu vyčlenených 450 000 eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyhlásil výzvu na predkladanie žiadostí o podporu z Fondu na rozvoj Trnavského kraja. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
21.03.2023
TTSK vypísal výzvu na projekty podporujúce regionálny rozvoj a turizmus
O dotácie na projekty podporujúce regionálny rozvoj a turizmus v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) môžu uchádzači žiadať do 24. marca. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %