Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
05.03.2018 05:41

Mesto akvapark nepostaví, bude hľadať priestor na novú plaveckú halu


Nitra - ilustračná snímka


Nový akvapark, o ktorom sa v Nitre diskutuje už dlhé roky, sa napokon stavať nebude. Nezrealizuje sa ani prestavba súčasného letného kúpaliska na rekreačné zariadenie s celoročnou prevádzkou. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom marcovom rokovaní.


Zastupiteľstvo malo rozhodnúť o tom, či prestavbu letného kúpaliska na Sihoti podľa vypracovaných ideových zámerov vykoná mesto vlastnými silami, formou verejno-súkromného partnerstva, alebo od realizácie upustí. Mestský parlament napokon odsúhlasil návrh poslanca Jána Grešša.       

Ten navrhol, aby magistrát namiesto takmer 15-miliónovej investície pripravil podklady na modernizáciu existujúcich rekreačných zariadení a hľadal lokalitu na výstavbu novej mestskej plaveckej haly. „Postaviť akvapark formou mestskej investície na mieste súčasného kúpaliska, ktoré je na pozemkoch, ktoré nevlastníme, sa mi zdá byť úplne nereálne. Myslím, že by sme sa mali sústrediť na náš majetok, ktorý máme, ktorý je využívaný, ktorý je v obľube, ale je možno trošku zastaraný. Mali by sme doňho zainvestovať tie peniaze, o ktorých hovoríme a rozmýšľať, ako rozšíriť možnosti plávania v meste, ale celoročného, nie len v lete,“ skonštatoval Greššo.       

Podľa jeho schváleného návrhu má odbor investičnej výstavby pripraviť revitalizáciu Mestského kúpeľa v Nitre. „S cieľom modernizácie bazénovej a technologickej časti a s prípadným rozšírením bazénového priestoru aj o detské bazénové prvky. Má tiež spracovať projektovú prípravu pre modernizáciu letného kúpaliska na Sihoti s cieľom modernizácie bazénovej a technologickej časti a ostatných exteriérových a interiérových priestorov kúpaliska, vrátane návrhu na realizáciu s možnosťou etapizácie,“ konštatuje sa v uznesení mestského zastupiteľstva. Okrem toho má mesto nájsť aj vhodnú lokalitu, v ktorej by bolo možné postaviť novú plaveckú halu.       

O výstavbe akvaparku či rekreačného zariadenia s celoročnou prevádzkou na mieste súčasného letného kúpaliska na Sihoti sa v Nitre hovorí už dlho. Podľa pôvodných plánov sa mal projekt realizovať pomocou verejno-súkromného partnerstva. „Dokonca sme už mali aj konkrétneho partnera. Objavili sa však pochybnosti a možné problémy pri ošetrení majetkových a finančných vzťahov. Vtedy sa schválila alternatíva, že pôjdeme cestou vlastnej investičnej akcie,“ vysvetlil prednosta mestského úradu Igor Kršiak.       

Ako pripomenul, náklady na komplexnú prestavbu kúpaliska sú pomerne vysoké a mesto ich k dispozícii nemá. „Vzhľadom na to, že máme záujem investovať aj do iných akcií, z hľadiska dlhovej služby mesta nie je takáto investícia reálna,“ dodal Kršiak.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.06.2019
Mesto sa na letnú sezónu pripravilo. Brány kúpaliska sa otvoria 22. júna
Mesto Trebišov začalo ešte v marci 2019 s prípravou na letnú sezónu v areáli vodných športov. Najvýznamnejšou zmenou v nadchádzajúcej letnej sezóne bude celková obnova detského bazéna.
viac
16.07.2020
Nútenú uzáveru kúpaliska využije považskobystrická radnica na jeho rekonštrukciu
Považskobystrická radnica využije nútené zatvorenie letného kúpaliska na jeho rozsiahlu rekonštrukciu za 155 000 eur. Rekonštrukciu by víťaz verejnej súťaže mal ukončiť do štyroch mesiacov.
viac
01.04.2022
Mesto opäť vyhlásilo súťaž na prvú etapu rekonštrukcie kúpaliska
Mesto Tornaľa v okrese Revúca opäť vyhlásilo verejné obstarávanie na zhotoviteľa prvej etapy rekonštrukcie plážového kúpaliska, v rámci ktorej by v areáli mali pribudnúť tri nové bazény.
viac
18.06.2022
Letné kúpalisko otvorilo tohtoročnú letnú sezónu
Letné kúpalisko vo Veľkom Krtíši v sobotu otvorilo tohtoročnú letnú sezónu. Pre TASR to potvrdil riaditeľ príspevkovej organizácie Správa športových zariadení mesta Veľký Krtíš Marian Vrško. Poznamenal, že kúpalisko má za sebou kompletnú rekonštrukciu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %